Sfaturi de la Ministerul Mediului pentru sinistraţi

Reactualizat la:
Cei care locuiesc în zonele inundabile, trebuie să îşi asume riscurile. Acesta este sfatul autorităţilor pentru cei afectaţi de ape. Recomandarea este inclusă în strategia naţională de management al riscului de inundaţii. În acest document, Ministerul Mediului îi sfătuieşte pe sinistraţi să înveţe să convieţuiască alături de ape.

Specialiştii de la mediu recomandă populaţiei din zonele afectate de inundatii să respecte o serie de principii,care stau la baza Strategiei naţionale de management al riscului la inundaţii.

Astfel, oamenii trebuie să înveţe să trăiască alături de ape, pentru că Locuirea într-o zonă inundabilă prezintă anumite riscuri; în pofida oricăror măsuri de protecţie împotriva inundaţiilor, un anumit risc tot mai rămâne şi ca urmare trebuie învăţat a trăi cu acest risc.

Nu există nicăieri în lume un sistem de asigurări 100%. Cei care îşi pun casele acolo, îşi asumă riscul! În aceeşi strategie se mai spune că Apa este parte a unui întreg şi ea trebuie luată în considerare în toate politicile sectoriale. iar Râul trebuie lăsat să curgă astfel încât viiturile să se poată scurge încet spre aval, fără a prezenta niciun pericol.

Conform analizei Ministerului Mediului, Dunărea a atins anul acesta cote istorice, care au depăşit nivelurile înregistrate în anii de referinţă 1970 şi 1981, cât şi nivelurile de proiectare a digurilor construite în acea perioadă. Specialiştii Ministerului consideră că întregul sistem de diguire trebuie regândit.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !