Sfaturi pentru consumatori

1Comentariu
Sfaturi pentru consumatori
Sfaturi pentru consumatori
ARAD - Sub genericul „E dreptul tău să ştii ce cumperi” ANPC a lansat o campanie de informare. Campanie OJPC

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a lansat, săptămâna aceasta, o campania de informare publică care va insista pe aspectele pe care cumpărătorii trebuie să le cunoască atunci când doresc să achiziţioneze un produs, dar şi pe regulile de bază ce trebuie respectate.

Prin intermediul spoturilor radio, al afişelor şi pliantelor, consumatorii vor fi informaţi în legatură cu faptul că unii operatori economici le pot pune la dispoziţie produse de care să nu fie mulţumiţi.

Primul pas este acela de a cere comerciantului să rezolve problema semnalată. În cazul în care nu este posibilă înţelegerea pe cale amiabilă, consumatorii sunt sfătuiţi să se adreseze Autorităţii  Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

„Campania «E dreptul tău să ştii ce cumperi!» cuprinde un set de sfaturi la achiziţionarea diverselor produse, sfaturi pe care Autoritatea le  furnizează pe parcursul săptămânii 10 – 17 decembrie şi pe care le găsiţi pe site-ul instituţiei (www.anpc.ro)”, susţine Ioan Hârlău, purtătorul de cuvânt al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Arad.

Atenţie la supermarket-uri!

Atunci când îşi fac cumpărăturile din supermarket-uri cetăţenii sunt sfătuiţi să acorde o atenţie deosebită modului de prezentare a ambalajului, pentru că, în cazul în care acesta este bombat sau prezintă deformări înseamnă că produsul nu mai prezintă deplină siguranţă pentru consumator; să citească cu atenţie eticheta produsului pentru a analiza compoziţia şi, mai ales, încadrarea în data durabilităţii minimale; să refuze produsele faţă de care au îndoieli privind calitatea şi modul de informare prin etichetare, dar şi pe cele expirate; să solicite şi să păstreze bonul de casă şi să nu cumpere produse alimentare din locuri neautorizate.

„În ceea ce priveşte achiziţionarea pâinii şi a produselor de panificaţie, cumpărătorii trebuie să fie atenţi la condiţiile igienico-sanitare din magazin şi ale personalului de servire; să refuze produsele vechi şi să verifice afişarea denumirii furnizorului de pâine, denumirea produselor şi preţul de vânzare cu amănuntul al acestora, exprimat în lei/kilogram şi lei/bucată, pentru a putea lua cea mai bună decizie la cumpărarea produselor”, mai spune Hârlău.

L.S.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor