Sfaturile lui Reli. Apucaţi-vă de sport, începând de azi!

De Aurelia Gabor
Sfaturile lui Reli. Apucaţi-vă de sport, începând de azi!
© Aurelia Gabor
Exerciţiile fizice, am spus-o de nenumărate ori, pot schimba viaţa. Încăpăţânarea cu care, după o anumită vârstă susţinem că ne dor toate, că s-au înţepenit articulaţiile şi aşteptăm resemnaţi bătrâneţea nu este o soluţie, ci comoditate.

Nimeni şi nimic nu ne poate opri să avem grijă de sănătatea noastră dimpotrivă, datoria ne obligă să trăim viaţa frumos, respectându-ne trupul. Un trup puternic, sănătos, flexibil se obţine, indiferent de vărstă, prin mişcare. Doar în acest fel vom reduce stresul, vom topi rugina de pe articulaţii redând acestora libertatea de mişcare, iar mintea noastră va fi eliberată de obsesia trecerii anilor.

La cursurile mele de gimnastică aerobică, sunt persoane de toate vârstele şi, totuşi lucrează împreună, exerciţiile având acelaşi grad de dificultate pentru toată lumea. Important este să fie executate corect şi fără riscuri de accidente. După şase-opt săptămâni de antrenament zilnic, rezultatele sunt vizibile. Forma corpului se conturează, creşte libertatea de mişcare şi rezistenţa la efort, postura se corectează, iar starea psihică este la cote maxime. Unicul motiv întemeiat care poate opri antrenamentul fizic susţinut ar fi un diagnostic medical, de aceea este bine ca, înainte de a hotărâ forma de antrenament pe care doriţi să o practicaţi, necondiţionat, cereţi sfatul medicului. La prezentarea la o sală de gimnastică este obligatoriu să informaţi antrenorul asupra eventualelor afecţiuni de care suferiţi.

Forma de mişcare accesibilă tuturor şi recomandată celor bolnavi, este plimbarea. Zilnic, îmbrăcaţi adecvat, într-o zonă cât mai puţin poluată, singuri sau însoţiţi, cel puţin o oră, punem corpul în mişcare, admirăm natura, ne bucurăm de aer şi soare.

Ştiţi ce-mi spun cursantele trecute de o „anumită” vârstă, după câteva săptămâni de antrenament? „Reli, nu mi-am imaginat că eu, care nu am făcut sport niciodată, ba chiar eram scutită la orele de educaţie fizică, să pot lucra cot la cot cu cele tinere şi să am aceleaşi rezultate, este un miracol!” Concluzia? Nu mai staţi pe gânduri! Apucaţi-vă de sport, alegeţi ceea ce vă place şi, începeţi de azi. Succes!

„Un trup puternic, sănătos, flexibil se obţine, indiferent de vărstă, prin mişcare”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !