Sfaturile lui Reli. Bucurați-vă de binefacerile luminii soarelui și ale apei

De Aurelia Gabor
1Comentariu
Sfaturile lui Reli. Bucurați-vă de binefacerile luminii soarelui și ale apei
În luna august, toți suntem parcă mai strălucitori, puternici și lipsiți de griji. Poate din cauză că este luna minunatelor vacanțe, când zorul cel mare este să ajungem cât mai repede în mijlocul naturii indiferent că este munte sau mare.

Ideal ar fi și una și alta! Interesul este clar: odihnă și distracție cât cuprinde! Dar vacanța poate fi folosită nu doar pentru distracții ci și pentru a profita de energia solară. Cu excepția orelor de amiază, soarele este un medicament fără de care nu ar exista viață. Înmagazinați-l în oase, bucurați-vă de lumina lui. La iarnă veți avea mare nevoie de ea. Ș-apoi apa, că e mare, baltă sau izvor, profitați de ea pentru o bună energizare! Vă petreceți vacanța la mare? Excelent! Înotul are două calități: arde caloriile și face picioare frumoase. Dar mai puteți folosi apa mării și valurile pentru exerciții de gimnastică eficiente. Mișcările făcute împotriva densității apei vor activa grupele mari de mușchi ale corpului arzând totodată, un număr mare de calorii. Mișcați brațele, picioarele, antrenați tot corpul. Făcând pluta sau lăsându-vă legănați de valuri pe o saltea sau pe colac nu veți rezolva nimic. Lupta cu valurile, alergatul prin apă până la nivelul genunchilor vor pune mușchii la lucru. Consumul de calorii este mai mare decât la mersul cu bicicleta. Înotați cel puțin o oră pe zi în mare, iar la bazinul de înot aveți posibilitatea de a face fitness în apă cu gantere, bastoane, manșete din plastic sau burete special, și astfel veți spori efortul și consumul de calorii. Mișcările se vor face împotriva densității apei activând arderile, sistemul circulator, întărind musculatura. Ce să mai vorbim de ceasurile romantice de la asfințit când totul ne îndeamnă la reverie și reculegere? Înțelepții spun că cel ce zâmbește la un apus de soare la mare, munte sau câmpie, nu se îmbolnăvește niciodată de nervi. Este momentul desprinderii de inerția și umbrele trecutului, trăind prezentul, adică locul unde putem vindeca rănile trecutului, putem făuri planuri de viitor, gustând din plin liniștea, bucuria, fericirea. Cu atmosfera ei relaxantă, de vacanță, regim termic echilibrat, cu viața aflată la apogeu, pe culmea maturității, luna august ne îndeamnă să trăim clipa, să ne destindem. În august, sub semnul soarelui, devenim cu toții nemuritori!

Cu atmosfera ei relaxantă, luna august ne îndeamnă să trăim clipa, să ne destindem”1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor