Sfaturile lui Reli. Bucuraţi-vă de vitalitate și bună dispoziție

De Aurelia Gabor
Sfaturile lui Reli. Bucuraţi-vă de vitalitate și bună dispoziție
Cu ochii pierduți pe orizontul vacanței, am uitat să privim cerul pentru a asista la plecarea primelor stoluri de păsări călătoare.

Septembrie este luna în care furnicuța cea harnică își face bilanțul proviziilor adunate de-a lungul verii, iar greierele își pune scripca în cui, cugetând la toamna ce va să vie. Unora le iese bilanțul, alții fluieră a pagubă. Cu tot soarele ce încinge încă asfaltul, septembrie este o lună mai puțin zâmbitoare, de trecere de la vacanță la viața normală cu serviciu, școală, disciplină. Pe dealuri, câmpii și pajiști cosite a doua oară, munca este în toi. Sub atingerea primelor brume se anunță venirea toamnei. Oboseală, dureri de cap, amețeli, fenomene tipice acestor zile. Suntem sedentari, stăm toată ziua în case sau birouri încalzite de soare și dotate cu aer condiționat, facem băi calde și lungi. Prea rar punem corpul în situații extreme și astfel organismul pierde obișnuința de a reacționa la schimbări spontane de vreme, scade imunitatea și orice adiere de guturai ne pune urgent la pat. Să ieși dintre perne și să intri în căldura extremă sau ploaia torențială ce te așteaptă dincolo de confortul locuinței sau biroului este un adevărat dezastru! Tot mai greu de suportat. Și totuși, încercați! Puține anotimpuri adună în ele atâta culoare ca toamna. Lumea este plină de aur și purpură, iar pentru cei care își acordă timp să vadă asta nici vorbă de melancolie ori depresie de toamnă; cu atâta frumusețe în jur nu mai regreți vara ce tocmai se duce și nu-ți faci griji pentru iarna ce va veni.

Acum, când citiți, stați ghebos și crispat? V-am prins! Îndreptați-vă spatele, ridicați umerii și împingeți pieptul înainte! În această poziție de învingător respirați libertate și gânduri bune! Sunt convinsă că, în acest moment, aveți un zâmbet larg pe față precum copiii ce tocmai au făcut o boroboață și au fost prinși. Și acum la mișcare! Renunțați la lift, urcatul și coborâtul treptelor e bun pentru condiția fizică și slăbit. Mergeți pe jos cât mai des cu putință, într-un tempo vioi, mișcând ritmat brațele și

admirând cromatica de culori ce natura o poate oferi în aceste zile minunate până la urmă. Veți descoperi că în minte vi s-a declanșat un program de bună dispoziție stimulativă. Exercițiul fizic asigură o bună troficitate pielii și mucoaselor, stimulând circulația circulația sângelui ce asigură necesarul de nutrienți pentru tot organismul. Antrenamentul nu trebuie să fie epuizant. Plimbare de 30 de minute zilnic, gimnastică de întreținere, alergări ușoare, înot sau mers pe bicicletă, în funcție de disponibilitatea celui în cauză, stare de sănătate, vârstă. Activități ce ne dau vitalitate și bună dispoziție. Cereți sfatul specialiștilor pentru un regim de viață echilibrat fizic, emoțional și intelectual, evitând suprasolicitările de orice fel. Cu sport și perioade de deconectare în aer liber la sfârșit de săptămână, regim alimentar echilibrat, tăcând câteva ore într-o zi măcar, în timp ce ne bucurăm de soare sau vreme rea, de lumină sau întuneric, simțind că…trăim pur și simplu.

Toamna, cu atâta frumusețe în jur nu mai regreți vara ce tocmai se duce și nu-ți faci griji pentru iarna ce va veni”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !