Sfaturile lui Reli. Cu calm și hotărâre faceți schimbări în viața voastră

De Aurelia Gabor
Sfaturile lui Reli. Cu calm și hotărâre faceți schimbări în viața voastră
© Aurelia Gabor
Trăim într-o lume care a uitat să se bucure de lucrurile simple. Într-un colţişor al sufletului am depozitat fericirea de a trăi, iubirea, forţa de a învinge, încrederea. Uităm de noi, dăruindu-ne energia celor din jur: familie, prieteni, colegi.

Toţi aşteaptă sprijin, încurajare, refugiu în momente de cumpănă. Dar unde se ascunde izvorul nesecat al binelui şi înţelegerii pentru cei care depind de noi? Care este modalitatea de a ne reâncărca bateriile, de a şterge praful din acel colţişor uitat din sufletul nostru? La ce folosesc banii şi poziţia socială dacă sufletul este pustiu şi sănătatea ne ocoleşte?

Să preţuim fiecare clipă din viaţa pe care am primit-o în dar, să ne bucurăm de răsăritul soarelui, de frumuseţea florilor, de zâmbetul copiilor, să ne revizuim priorităţile. Cu calm şi hotărâre, să facem schimbări în viaţa noastră, să ne desprindem din inerţie, din tristeţe, să devenim noi, aşa cum suntem: puternici şi siguri în faţa încercărilor. O persoană puternică emană în jur siguranţă, calm, bucurie.

Vrem să rămânem tineri, frumoşi, sănătoşi. Pentru asta este nevoie de schimbarea modului de viaţă, dacă nu am făcut-o încă. Peste tot auzim de alimentaţie sănătoasă, program obligatoriu de mişcare, eliminarea stresului şi suntem de acord, dar câţi facem asta? Câţi ne trezim dimineaţa cu zece minute îninte de ora obişnuită pentru a face gimnastica de înviorare? Câţi mergem pe jos la serviciu măcar o staţie de tramvai, câţi renunţăm la lift?

Când ne gândim la sănătate ne dăm seama că, de cele mai multe ori, o neglijăm. În caz de suferinţă, corpul nostru ne avertizează şi ar fi bine să ţinem cont de problemele ce apar adresându-ne specialistului. Dacă este vorba de frumuseţe sperăm să o dobândim prin modelarea corpului prin sport, descoperind că dincolo de trup există acea energie vitală de care avem atâta nevoie. Prin sport ne deconectăm, ne redobândim calmul, alungăm oboseala şi… arătam „altfel”. Cât despre tinereţe, aceasta vine din noi, din puterea de a ne descoperi iar şi iar, de a trăi frumos şi a ne bucura de tot ce ne înconjoară.

„Să ne bucurăm de răsăritul soarelui, de frumuseţea florilor, de zâmbetul copiilor, să ne revizuim priorităţile”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !