Sfaturile lui Reli. Este vremea refacerii fizice și sufletești

De Aurelia Gabor
1Comentariu
Sfaturile lui Reli. Este vremea refacerii fizice și sufletești
Iarna se pregătește să plece deși parcă, de câteva zile încoace, nici nu a trecut pe aici. Mi-e tare dor de zăpada ce nu demult a dispărut din decor, să stau la fereastră privind căderea fulgilor leneși, să mă scufund în pacea ei cantr-un covor de vată.

Dar, nu-i! Și-mi vine să rup fila din calendar că și-a pierdut zăpezile de altădată. Adierea prielnică de căldură din februarie a scos ghioceii din ascunzișul de frunze iar gâzele îmbrăcate în pijamale au ieșit buimăcite pe poteci. Pe cale de dispariție în Occident, ghioceii se întind covor în păduri și parcuri în țara noastră. Clopoțeii albi vibrează la cea mai mică adiere ducând zvon de primăvară. În februarie, strămoșii celebrau zeitățile primăverii responsabile de fertilitatea pământului, îmblânzirea spiritelor întunecate, înnoirea trupească și sufletească. Și Dragobetele, sărbătoarea perechilor și a iubirii ce prinde în mrejele-i fierbinți gâze și păsări, animale și oameni, flori și ierburi sălbatice. Se spune că cine ține această sărbătoare este îndrăgostit tot anul. Până și pietrele suspină după muntele din care s-au desprins!

Iarna începe să-și piardă din puteri lăsând loc primăverii. Am avut o perioadă în care frigul, zăpada și umezeala ne-au ținut în case privându-ne de binefacerile mișcării în aer liber, de fructe și legume de-ale noastre, din grădină. Trecerile bruște de la cald la frig, vântul, alimentația deficitară își spun cuvântul. Astenie, viroze, reumatism ne pândesc din umbră.

Ce-ar fi dacă am lua-o puțin înaintea primăverii și să începem programul de refacere fizică și sufletească? Marile schimbări și cele mai potrivite decizii se iau odată cu energia dezlănțuită a naturii. Vom fi sănătoși, echilibrați, optimiști chiar dacă asta cere câteva sacrificii. Invităm toată familia să participe la program. Fie ploaie fie vânt, zilnic vom face mișcare. Plimbare, sală, bicicletă, înot, însoțite de binefăcătoarele exerciții de respirație. Încercăm un mod de viață echilibrat prin sport, alimentație și împăcare cu toți cei care ne amărăsc viața; arta de a ierta face parte din sănătatea spirituală. Deschidem spiritul către frumusețile naturii urmărind exercițiile de culoare oferite de ea, plimbându-ne prin parc sau pădure trăind cu tot sufletul frumusețea naturii. Trezirea acesteia la viață ne oferă oportunitatea de a face mai multă mișcare.

Oricât de stresantă și plină de neprevăzut ne este viața avem datoria să fim buni, generoși, altruiști. Să gândim pozitiv păstrând legătura cu natura astfel vom fi sănătoși și fericiți în așteptarea primăverii.

„Încercăm un mod de viață echilibrat prin sport, alimentație și împăcare cu toți cei care ne amărăsc viața”1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor