Sfaturile lui Reli: Împărțiți ziua în trei cu odihnă, muncă şi recreere

Sfaturile lui Reli: Împărțiți ziua în trei cu odihnă, muncă şi recreere
Anotimpul meu preferat: toamna! Trăiesc cu toată simțirea culorile și melancoliile ei. Mă simt bine pe vremea asta răcoroasă ce are din când în când câteva raze de soare drept decor. Iubesc aurul și arama pădurilor ce ard acum la maximă intensitate pe fundalul unui cer de un albastru regal!

Au mai rămas câțiva melancolici pe lumea asta ce-s înconjurați de cei preocupați de multe probleme, încruntați, ferecați pe dinăuntru cu lacăte, ce nu-și permit să piardă vremea cu peisaje și sentimente, lucruri mai alunecoase decât cojile de banană!

Octombrie, sau brumărel ne dă de veste că iarna se apropie cătinel. S-a micșorat ziua, ploile-s reci și însoțite de pâcle. Luna frunzelor moarte și a zilelor ce se scutură împreună cu ele, lăsând calendarul fără foi…E drept că nu-ți poți permite suspinuri autumnale când în jurul tău e multă forfotă. Spectacol mare: mere, pere, struguri. Se scot legumele, se strâng nucile, încep arăturile de toamnă, se adună ultimele gutui uitate în pomi, ce mai luminează livada asemeni unor lampioane. Ultimele păsări călătoare brăzdează cerul cu țipete ascuțite; au mai rămas ciorile și vrăbiile. S-a copt măceșul iar brândușele violete înveselesc liziera pădurii. Găsim alune, scorușe, păducel. Totul e culoare, lumină, blândețe, belșug. Bucurii mărunte ce le vom lega cu nod în batistă, să le avem la îndemână când vor veni peste noi negurile și pâclele iernii. În aceste dimineți friguroase ar fi bine să ne încălzim sufletul încă din zorii zilei, adresând cuvinte frumoase celor dragi. În drum sper locul de muncă bine ar prinde să mai renunțăm la mașină sau tramvai, mergând pe jos, ignorând nebunia din trafic, privind doar paleta de culori oferită cu atâta mărinimie de toamnă: lumina ca mierea, aurul și arama frunzelor, albastrul cerului, chiar și stropii de ploaie din zilele mohorâte. În loc să deschidem imediat umbrela, deschidem brațele, bucurându-ne de picăturile ce ating pielea. Primim energie interioară ce ne aduce aminte de copilărie, eliminăm stresul și putem să ne așezăm liniștiți la masa de lucru! Apoi seara, deschidem larg fereastra, simțind mirosul naturii ce intră în agonie. Și să ținem cont de odihnă și mișcare împărțind ziua în trei: 8 ore de odihnă, 8 ore de muncă și 8 ore de recreere. Veți spune că-i metodă învechită pentru cei care sunt

programați ca roboții, trecând prin toamnă imuni la tot ce se petrece împrejur dar, pe termen lung, așa funcționează un organism sănătos: de 3X8! Nu uitați de practicarea unui sport potrivit vârstei, condiției fizice și stării de sănătate: plimbare, alergare, bicicletă, înot, yoga, grădinărit, sală de forță, sală de gimnastică aerobică. Cereți sfatul specialiștilor: medic de familie, medic specialist, antrenor, înainte de a începe un program sportiv, eliminând astfel riscurile privitoare la sănătate. Să nu uităm de fructe și legume ce s-au hrănit din plin cu lumină întregul an iar acum este la ordinea zilei regimul alimentar naturist de maximă eficiență în această perioadă, pentru că, abia culese, roadele toamnei au toată energia și substanțele nutritive. Specialiștii în nutriție vă stau la dispoziție cu sfaturi utile. Iar eu îmi voi trăi până la capăt melancolia, voi fi tulburată, tristă, dar cu sufletul viu! Poate mai găsesc melancolici pe lumea asta și atunci va fi sărbătoare pe strada mea!

„Nu uitați de practicarea unui sport potrivit vârstei, condiției fizice și stării de sănătate”

Aurelia Gabor0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !