Sfaturile lui Reli. Încearcă să rămâi activă, indiferent de vârstă

De Aurelia Gabor
Sfaturile lui Reli. Încearcă să rămâi activă, indiferent de vârstă
© Aurelia Gabor
Pentru a trăi frumos şi sănătos suntem obligate să învăţăm din mers şi să tragem concluzii din fiecare experienţă de viaţă mai mult sau mai puţin plăcută. Nu degeaba se spune: „cine nu are bătrâni, să-şi cumpere”.

Ne amintim cu nostalgie proverbele transmise de generaţii şi constatăm, odată cu trecerea anilor, că acestea sunt adevăruri şi lecţii de viaţa. Rolul părinţilor şi bunicilor este de a educa încă din copilărie şi adolescenţă copii din punct de vedere moral, social, dar, important este să le formeze acestora deprinderi alimentare sănătoase, fără excese de dulciuri, pâine, paste făinoase, grăsimi. Jocurile, plimbările, drumeţiile, vor obişnui copilul cu activităţile sportive, iar o siluetă frumoasă se formează încă din copilărie: spatele drept şi capul sus. Odată cu începerea şcolii, familia este obligată să corecteze permanent postura copilului deoarece tendinţa acestuia este de a sta cocoşat peste caiete când scrie. Practicarea unui sport va influienţa o dezvoltare fizică armonioasă, sistem nervos echilibrat, socializare.

Când privim o femeie, remarcăm în primul rând silueta şi ţinuta. Adolescentele sunt tentate să copieze atitudinea unor „vedete”. Pantofii cu platformă purtaţi prin gropile din trotuar, mersul cu genunchii îndoiţi de atâta nesiguranţă, spatele cocoşat de grija de a nu călca într-o groapă, trunchiul înclinat ca turnul din Pisa datorită genţii care se poartă într-un anume fel, rezultatul: dezastru! Domnişoarelor, faceţi sport pentru a nu vă deforma silueta, corectaţi-vă postura, uitati-vă în oglindă înainte de ieşi din casă, mergeţi cu spatele drept, capul sus, umerii traşi înapoi şi coborâţi, abdomenul în contracţie. Practicaţi regulat gimnastică de întreţinere, exerciţii care să solicite toate grupele musculare, discutaţi cu antrenorul să vă ajute la corectarea posturii, nu uitaţi că tinereţea se duce lăsând în urmă greşelile noastre.

Dacă suntem mature, avem familie, un loc de muncă, vom deveni model pentru cei tineri dar, în primul rând vom avea grijă de noi, bunul gust este calitatea unei femei care se respectă. Vom continua programul de gimnastică zilnic, iar dacă nu avem posibilităţi financiare, vom dansa acasă, pur şi simplu! Vom face plimbări în aer liber, jocuri cu mingea alături de familie, avem atâtea posibilităţi să ne menţinem în formă. Familia nu înseamnă pentru o femeie sacrificii, renunţări privitoare la timp şi bani, avem îndatoriri dar şi drepturi. Suntem datoare să fim sănătoase şi frumoase pentru familia noastră şi dreptul de a fi respectate, iubite, fericite şi, din fiecare clipă să facem o sărbătoare alături de cei dragi! Admir şi respect mamele care vin la sala de gimnastică aerobică alături de fetele lor!

Să nu uităm că suntem copii, câtă vreme avem părinţi! Să le acordăm acestora atenţia cuvenită, grija cu care ei ne-au crescut, respectul pentru sacrificiul lor, mulţumirile noastre că ne-au ajutat să răzbim în viaţă. Să ne asigurăm că se plimbă suficient, citesc, au prieteni, sunt sănătoşi. Şi bătrâneţea are farmecul ei dacă rămâi activ. Acum ei sunt cei care au nevoie să fie ocrotiţi. Niciodată nu este târziu să fim buni cu cei din jurul nostru.

„Practicarea unui sport va influienţa o dezvoltare fizică armonioasă”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !