Sfaturile lui Reli. Învăţaţi să trăiţi miracolul sărbătorilor

De Aurelia Gabor
Sfaturile lui Reli. Învăţaţi să trăiţi miracolul sărbătorilor
În acest an, luna aprilie ne aduce miracolul sărbătorilor în case: cea a Floriilor ce tocmai a trecut şi a Învierii.

O lună curată şi strălucitoare, plină de emoţia înnoirii. Natura nu mai încape de atâta verde! Miroase a soare, a iarbă, a bucurie, totul renaşte: lumina și sufletul omenesc. Simbolul renaşterii şi biruinţei este peste tot îndemnându-ne să folosim la maximum energia primăverii, să o transformăm în iubire, toleranţă, înţelegere, bucurie, sănătate. Să extindem afecţiunea şi asupra lumii care ne înconjoară, oameni, plante, animale. Dacă am reuşi să înţelegem că este momentul să respectăm făpturile la fel de vii şi simţitoare din viaţa noastră făcute din aceiaşi plămadă, după acelaşi tipar divin, poate lumea ar deveni mai curată şi gesturile noastre de bunătate ar fi mai dese. Dacă ne-am gândi că pe pământ există lucruri ce nu pot fi oprite, am trăi mai ușor. Răul nu e de piatră, și pe suferință se poate cățăra iedera! Miracolul cristic urmează a se făptui peste câteva zile şi este atotputernic: marea taină a Învierii şi biruinţei supreme a iubirii lui Cristos pentru noi.

Să nu uităm de daruri, fireşte nu este vorba de cele costisitoare, ci de mici ,,atenţii” care să arate că mai există sentimente, iubire, respect. Să ne simţim în siguranţă bucurându-ne de o atmosferă tihnită. Să fim din nou copii aşteptând iepuraşul cel aducător de daruri! Sărbători, ouă roşii, lumânări, mese întinse alături de cei dragi, sunt insule de calm în existenţa noastră pe pământ.

Profitaţi de zilele libere, poate şi de puţin soare, ieşiţi la plimbare, bucuraţi-vă de frumuseţea florilor, de familie şi prieteni. Aprilie este luna ideală a plimbărilor. O margine de pădure, un țărm de mare, un pârâu de munte căruia să-i poți asculta în liniște, muzica. Văzul se încarcă de priveliști minunate, mirosul simte iarba crudă, apa și pământul, auzul distinge șoapta vântului, foșnetul mării și murmurul izvoarelor.

Sărbători Fericite!

„Să păşim sănătoşi împreună, către magica noapte a Învierii”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !