Sfaturile lui Reli. Menţine-ţi sănătatea şi câştigi o avere

De Aurelia Gabor
Sfaturile lui Reli. Menţine-ţi sănătatea şi câştigi o avere
Indiferent de vârstă, flexibilitatea îţi dă un sentiment de tinereţe, faptul că te mişti uşor, mersul este graţios, faci faţă mai uşor stresului, toate acestea te pot determina să nu renunţi niciodată la gimnastică. Sunt persoane care, după ani de „înţepenire” şi-au redobândit mobilitatea, au descoperit că organismul reacţionează la exerciţii, starea de spirit se schimbă în bine, sunt pline de energie şi, ce este mai important, arată „altfel”.

Un program de gimnastică bine structurat poate preveni îngrăşarea, corectează ţinuta corporală, creşte rezistenţa la efort, întăreşte sistemul osos, creşte imunitatea, echilibrează sistemul nervos, ajută să treci mai uşor peste neplăcerile provocate de menopauză. În acelaşi timp, avem nevoie de o alimentaţie sănătoasă, odihnă suficientă, eliminarea factorilor de risc: alcoolul, fumatul, sedentarismul, stresul. Important este să ne relaxăm de câte ori avem ocazia, să eliminăm pe cât posibil supărarea, agitaţia, grijile, gândurile negative, să petrecem mai mult timp alături de cei dragi râzând şi bucurându-ne de viaţă. Nu vă suprasolicitaţi la infinit, nu suntem roboţi, grija zilei de mâine, dorinţa de relizare pe plan social şi material ne fac să uităm că avem nevoie de căldură, iubire, înţelegere, să primim şi să dăruim, să ne bucurăm de viaţă care este şi aşa foarte scurtă.

O categorie privilegiată pe sectorul „timp liber” sunt pensionarii. După o viaţă de muncă se cred singuri şi inutili. Copii s-au căsătorit, au plecat şi sunt la casele lor, iar ei stau cu ceasurile în faţa televizorului, urmăresc toate serialele iar apoi le comentează cu vecinii în faţa blocului, chivernisesc fiecare bănuţ din pensia care niciodată nu ajunge, trăiesc din amintiri şi uită că au o viaţă înainte, sunt încă în putere, mai au multe de spus şi de făcut. Viaţa nu se termină aici, abia acum începe, maturitatea şi experienţa dau valoare fiecărei clipe, să pornim deci mobilizarea genereală, să schimbăm modul de gândire! Să ieşim la plimbare zilnic cel puţin două ore, nu costă nimic, să mergem la înot sau la o sală de sport care practică preţuri accesibile, câştigăm o avere prin menţinerea sănătăţii. Nu mai vorbesc de drumeţii sau excursii organizate cu tot felul de activităţi în program, trăind intens fiecare clipă din libertatea pe drept câştigată, să rămânem mereu tineri, sănătoşi şi utili celor din jurul nostru!

Un program de gimnastică bine structurat poate preveni îngrăşarea, corectează ţinuta corporală, creşte rezistenţa la efort”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !