Sfaturile lui Reli. O lume de plante, ajutorul pentru sănătate

De Aurelia Gabor
Sfaturile lui Reli. O lume de plante, ajutorul pentru sănătate
© Aurelia Gabor
Vară, concediu, soare, aer curat, la munte sau la mare, în ţară sau în străinătate, după posibilităţi, avem câteva săptămâni la dispoziţie pentru odihnă şi relaxare.

Să ne refacem forţele pentru o nouă perioadă de muncă. Renunţăm la ţinuta sofisticată de serviciu, la pantofii cu tocuri înalte şi vom purta haine lejere, din fibre naturale, pantofi comozi de „drum lung”. Ideal ar fi să umblăm cât mai mult cu putinţă desculţi prin iarbă sau prin nisipul de pe plajă, ajutând tălpile picioarelor să-şi reia funcţia de acţiune a terminaţiilor nervoase ale organelor interne. Nu doar programul încărcat de muncă ne oboseşte, mai este poluarea, stresul, alimentaţia care şi-a pierdut demult calitatea „naturală”. Avem „la picioare” o lume de plante care-şi oferă permanent ajutorul pentru sănătate. Dar mulţi considerăm că este mai bine să luăm câte o pastilă cu nume sofisticat ori de câte ori ne deranjează ceva. Bătrânii cunoşteau toate plantele de leac şi le foloseau pentru sănătate în vremea când medicina era la începuturi. Nu demult vă spuneam să preluăm obiceiul pisicii de a se întinde, pregătindu-şi astfel corpul pentru mişcare. Acum vă spun că urmăresc păsările care, la asfinţit se duc la culcare iar în timpul zilei sunt pline de energie şi graţie, zburând în văzduh, mulţumind cerului pentru tot ce primesc. Animalele fac totul din instinct şi nu greşesc. Nu se chinuie să facă averi uriaşe, sunt împăcate cu viaţa pe care o duc, uneori nu tocmai uşoară, nu rămân încătuşate în trecut, ură, duşmănie, invidie.

Nu vă aşezaţi niciodată la masă când sunteţi supăraţi sau nervoşi. Faceţi o plimbare, citiţi o carte, lăsaţi să treacă, trăiţi în pace şi armonie cu cei din jur. Nu lăsaţi soarele să apună pe supărarea sau necazul vostru, nu vă culcaţi fără a vă împăca dacă v-aţi certat cu cineva din familie, îmi spunea bunica. Veţi avea un somn agitat, vise urâte şi până dimineaţa se pot întâmpla multe. Nu vreau să vă întristez, dar uneori este bine să luăm în seama şi sfaturile celor mai în vârstă. Ei au învăţat din greşeli deci, „cine nu are bătrâni, să-şi cumpere”.

Revenind la ale noastre, să facem zilnic, dimineaţa, zece minute de gimnastică de înviorare, să avem un regim alimentar sănătos şi cel puţin de patru ori pe săptamână să practicăm o activitate sportivă. Să ne odihnim suficient pentru refacerea forţelor şi frumuseţea tenului. Să fim buni şi toleranţi cu cei din jurul nostru şi să mulţumim pentru fiecare clipă de viaţă primită în dar.

„Bătrânii cunoşteau toate plantele de leac şi le foloseau pentru sănătate în vremea când medicina era la începuturi”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !