Sfaturile lui Reli. Oamenii activi îmbătrânesc sănătos și frumos

De Aurelia Gabor
Sfaturile lui Reli. Oamenii activi îmbătrânesc sănătos și frumos
În luna soarelui, august, pământul arde sub razele-i necruțătoare și chiar dacă ziua a început să scadă, puterea lui este de necontestat.

Părăsite de oameni și stăpânite de caniculă, marile orașe cad în somnolență, în vreme ce pe ogoare, grădini și livezi se duce bătălia recoltei. Bun prilej de a oferi trupului hrana vie de care are atâta nevoie: legume și fructe. Se spune că vegetarienii trăiesc mai mult și sunt mai veseli, sănătoși și sprinteni decât mâncătorii de carne. Oricum, în august, sub semnul soarelui, devenim cu toții nemuritori! Și romantici. La apus de soare, lumea se umple de o frumusețe nepământeană ce ne îndeamnă la reverie și reculegere. Relaxarea și visarea sunt medicamentele sufletului. Activează emoția, bucuria, liniștea. Se spune că cei cei zâmbesc apusului de soare nu se îmbolnăvesc niciodată de nervi! Și să nu uităm de-ale noastre: viața este mișcare, mișcarea este viață; când stăm, doar creierul se mișcă, iar când mintea aleargă, iar corpul se-nțepenește, starea de bine nu funcționează. Ș-apoi ne îngrășăm, ne moleșim și ruginim…Specialiștii spun că cei șase sute de mușchi cu care ne-a înzestrat natura nu sunt doar pentru decor, iar cu două sute dintre ei trebuie să lucrăm zilnic câte puțin, evitând astfel imobilizarea progresivă; oamenii activi îmbătrânesc sănătos și frumos. Să-ți pui corpul să se miște înseamnă să-i oferi forță, rezistență, suplețe, grație și un tratament remarcabil împotriva stresului și anxietății. Înlături tensiunile, modelând corpul și mentalul, iar odată cu sudoarea se elimină toxinele și gândurile negre, iar oboseala sănătoasă se transformă în cel mai eficient somnifer. Sportul nu înseamnă doar siluetă și kilograme. Indiferent ce formă de mișcare alegi, ideal ar fi treizeci de minute de activitate fizică pe zi, pentru a te menține în formă. După douăzeci de minute de efort, corpul produce faimoasele endorfine, moleculele plăcerii , cu efect euforizant și analgezic extrem de puternic. Practicat regulat, stimulează mecanismul natural al bucuriei cu efecte notabile împotriva depresiilor. Nu înseamnă neapărat performanță; alergare ușoară la circa

60% din capacitatea noastră cardiovasculară, adică să poți vorbi în timpul efortului fără să-ți pierzi respirația. Cel mai bun sport? Gimnastică, alergare, dans, volei, tot ce faci cu plăcere. Fiecare își află singur drumul spre tot ce-i permite să-și descopere trupul, articulațiile, dar și emoțiile, sudoarea și oboseala plăcută. Când apar constrângerile, forma fizică slăbește, iar bucuria mișcării dispare complet. Într-o viață dominată de autocontrol, aceste senzații au efect de eliberare.

Practicat regulat, sportul stimulează mecanismul natural al bucuriei cu efecte notabile împotriva depresiilor”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !