Sfaturile lui Reli. Plimbările în natură, soluția pentru un corp sănătos

De Aurelia Gabor
1Comentariu
Sfaturile lui Reli. Plimbările în natură, soluția pentru un corp sănătos
Toamnă, frunzele ruginii s-au aşternut covor în parcuri. Razele blânde ale soarelui te invită să ieşi din casă şi să profiţi de aceste clipe magice.

Natura intră parcă într-un soi de linişte şi adormire, de refacere după o vară tumultoasă şi capricioasă. Nu ştim cât va dura miracolul vremii bune şi liniştite, dar să profităm din plin de el. Vremea este tocmai bună pentru ca cei vârstnici sau cu afecţiuni ale inimii să recupereze lipsa de mişcare din timpul verii când, uneori, căldura insuportabilă îi obliga să stea în casă. Plimbarea, băile de aer, băile de soare, sunt factori de călire a organismului, indiferent de vărstă.

Mersul pe jos, accesibil chiar şi anumitor bolnavi de inimă (cu avizul medicului), poate fi practicat de oricine şi la orice vârstă. Se pot parcurge zilnic 4-5 kilometri pe oră, mărind ulterior, gradat, distanţa parcursă şi timpul acordat sănătăţii noastre. La fiecare oră putem face un popas, la un suc, o cafea, o mică bârfă şi, mai departe, la drum! Aveţi nevoie de pantofi uşori, elestici, comozi, rezistenţi. Dacă drumul este accidentat purtaţi ghete care să protejeze gleznele. Îmbrăcămintea uşoară, lejeră, preferabil din bumbac, deoarece lasă corpul să respire şi absoarbe transpiraţia. Această formă de mişcare ajută la fortificarea muşchilor şi tendoanelor, îmbunătăteşte circulaţia, reglează respiraţia. Când plimbarea este organizată în grup, în locuri pitoreşti, departe de forfota oraşului, se transformă într-o ocazie de socializare şi bună dispoziţie, cu efect revigorant. Somnul va fi mai liniştit şi profund.

Dacă sunteţi pensionari nu înseamnă că aţi ieşit din viaţa socială cu totul! Nu renunţaţi la această perioadă de libertate, este momentul când ne oferim tot ce poate fi mai bun şi mai frumos drept recompensă pentru o viaţă de muncă şi sacrificiu. Mă veţi întreba cum, pensia abia dacă ne ajunge de la o lună la alta! De obicei, vârstnicii îşi drămuiesc bruma de venit pentru a supravieţui, dar acesta nu este un motiv de izolare, de stat în casă cu ochii la televizor sau împletind de zor căciuliţe şi fulare pentru nepoţi! Plimbarea nu costă decât timp alocat, în schimb frumuseţea naturii, căldura soarelui şi ciripitul păsărelelor ne vor aduce lumina în priviri, zâmbetul pe buze şi bucuria de a trăi frumos fiecare clipă din viaţa primită în dar.

Plimbările ajută la fortificarea muşchilor şi tendoanelor, îmbunătăţeşte circulaţia, reglează respiraţia1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor