Sfaturile lui Reli. Profitați de clipele magice ale toamnei

Sfaturile lui Reli. Profitați de clipele magice ale toamnei
Toamnă, frunzele ruginii s-au așternut covor în parcuri. Razele blânde ale soarelui te invită să ieși din casă și să profiți de aceste clipe magice.

Natura intră parcă într-un soi de liniște și adormire, de refacere după o vară tumultuoasă şi capricioasă. Nu știm cât va dura miracolul vremii bune şi liniștite dar, să profităm din plin de el. Vremea este tocmai bună pentru ca cei vârstnici sau cu afecțiuni ale inimii să recupereze lipsa de mișcare din timpul verii când, uneori, căldura insuportabilă îi obliga să stea în casă. Plimbarea, băile de aer, băile de soare sunt factori de călire a organismului, indiferent de vârstă.

Mersul pe jos, accesibil chiar și anumitor bolnavi de inimă (cu avizul medicului), poate fi practicat de oricine şi la orice vârstă. Se pot parcurge zilnic 4-5 kilometri pe oră, mărind ulterior, gradat, distanţa parcursă şi timpul acordat sănătăţii noastre. La fiecare oră putem face un popas, la un suc, o cafea, o mică bârfa şi, mai departe, la drum! Aveţi nevoie de pantofi uşori, elestici, comozi, rezistenţi. Dacă drumul este accidentat purtaţi ghete care să protejeze gleznele. Îmbrăcămintea uşoară, lejeră, preferabil din bumbac, deoarece lasă corpul să respire şi absoarbe transpiraţia. Această forma de mişcare ajută la fortificarea muşchilor şi tendoanelor, îmbunătăteşte circulaţia, reglează respiraţia. Când plimbarea este organizată în grup, în locuri pitoreşti, departe de forfota oraşului, se transformă într-o ocazie de socializare şi bună dispoziţie, cu efect revigorant. Somnul va fi mai liniștit şi profund.

Dacă sunteţi pensionari nu înseamnă că ați ieșit din viața socială cu totul! Nu renunţaţi la această perioadă de libertate, este momentul când ne oferim tot ce poate fi mai bun şi mai frumos drept recompensă pentru o viaţă de muncă şi sacrificiu. Mă veți întreba cum, pensia abia dacă ne ajunge de la o lună la alta! De obicei, vârstnicii își drămuiesc bruma de venit pentru a supraviețui dar, acesta nu este un motiv de

izolare, de stat în casă cu ochii la televizor sau, împletind de zor căciulițe şi fulare pentru nepoți! Plimbarea nu costă decât timp alocat, în schimb frumusețea naturii, căldura soarelui şi ciripitul păsărelelor ne vor aduce lumina în priviri, zâmbetul pe buze şi bucuria de a trăi frumos fiecare clipă din viața primită în dar.

Aurelia Gabor0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !