Sfaturile lui Reli. Puteți preveni bolile civilizației, depinde de voi!

De Aurelia Gabor
Sfaturile lui Reli. Puteți preveni bolile civilizației, depinde de voi!
Bolile civilizației aduc suferință multor oameni. Medicii recomandă să practicăm în mod regulat o formă de mișcare, lucru ce poate reduce considerabil riscul unor afecțiuni cum ar fi hipertensiune, astm, bronșită cronică, insuficiență cardiacă sau diabet.

Pe termen lung, foloasele aduse de mișcare sunt uriașe. Cine reduce ușor porția de mâncare și face sport slăbește, dar își întărește și oasele. Dacă ții dietă fără mișcare, densitatea osoasă poate fi afectată. Cu un antrenament zilnic de douăzeci de minute, substanțele hrănitoare ajung în mod optim în oase. Vă plac serialele? Deplasați-vă pentru a schimba programele fără telecomandă, apăsând pe buton. Sportivii gândesc mai repede decât sedentarii, iau decizii mai bune în fixarea obiectivelor și a controlului asupra impulsurilor, spun specialiștii. Doar memoria nu se activează. Ea rămâne bună sau rea pentru ambele tabere! Munca în gospodărie, grădinăritul, mersul pe jos sunt extrem de stimulative pentru neuroni. Pentru hipertensiune se recomandă ca prevenție antrenamentul moderat de forță sau exerciții de gimnastică executate doar cu greutatea propriului corp. Pentru diabetici, alergare ușoară, plimbare în pas susținut sau drumețe, adică rezistență. Asta de trei ori pe săptămână sau, de două ori jogging și de două ori plimbare. Esențială rămâne periodicitatea: mai bine un număr redus de programe, dar prezente în fiecare săptămână. Se pot combina activitățile de forță cu cele de rezistență sau mobilitate. Primele modificări în bine se pot observa după una-două săptămâni de la începerea programului pentru sistemul cardiovascular, iar după șase luni au loc modificări de mare însemnătate pentru organism. Și să știți că niciodată nu este prea târziu pentru a începe un program de sănătate, un începător își poate dubla forța musculară în decurs de un an, asta dacă pleacă de la un nivel foarte scăzut. Pentru a beneficia de rezultate bune este nevoie să colaborați cu specialiștii. Mă refer la medic de familie, medic specialist în cazul persoanelor cu afecțiuni cunoscute deja și cu antrenorul. Practicat haotic, fără a ține cont de afecțiuni, sportul poate crește riscul de îmbolnăvire iar asta nu ține neapărat de tipul de sport, cât mai curând de intensitatea antrenamentului. Rezistența depinde de condiția fizică a fiecărui individ. De pildă, dacă ne antrenăm prea mult, inima și sistemul circulator sunt suprasolicitate și mai expuse la accidente. Simptomele suprasolicitării pot fi: insomnia persistentă, infecțiile frecvente și fenomenele inflamatorii localizate la tendoane și mușchi. Așadar, decisivă este doza care poate fi ori salvatoare, ori periculoasă. Echilibru și cumpătare în toate. Succes!

„Niciodată nu este prea târziu pentru a începe un program de sănătate”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !