Sfaturile lui Reli. Să învățăm să ne ascultăm organismul

De Aurelia Gabor
Sfaturile lui Reli. Să învățăm să ne ascultăm organismul
Fiecare zi de toamnă miroase nițel a iarnă, a legume și fructe transformate în conserve, a curățenie generală. Câte o rază de soare rătăcită mai zâmbește timid de după nori așa, ca o mică păcăleală! Dincolo de cortină se pregătește cu fast, spectacolul iernii.

Ceasul nostru interior suferă enorm, suntem permanent în urma timpului, nevoiți să facem totul la ore fixe, renunțând la condiția fizică, sănătate și frumusețe. Ne închidem în birou sau în casă ca într-o carapace, ieșim tot mai puțin în natură, visăm doar la must, alune, pere și gutui. Reluăm vechile obiceiuri: circulăm mult cu mașina, folosim liftul, din cauza frigului renunțăm la plimbare. Mișcarea este esențială pentru a declanșa, ușura sau accelera mecanismul pierderii în greutate. Făcând efort ardem calorii, țesutul adipos se transformă în mușchi consumând mai multă energie. Mișcarea întreține organismul sănătos, are grijă de sistemul muscular, cardio-respirator, circulator. Consumând zilnic energie se creează reflexe, se ameliorează igiena de viață, iar silueta se modifică încet, dar sigur. Dacă vrem să slăbim, ori reducem aportul de energie ori, mărim consumul de calorii prim activități sportive. Învățăm să ne cunoaștem și să ne ascultăm organismul, renunțând la unele deprinderi greșite. „Nu știi, te învățăm, nu poți, te ajutăm ( nu vrei, te obligăm)” –așa suna cândva îndemnul școlar, părinții și bunicii poate-și mai amintesc! Noi rămânem doar la ajutat și învățat; cereți sfatul specialiștilor, medici, antrenori, nutriționiști și nu veți da greș. Nu există formule miraculoase în privința unei vieți sănătoase, sunt doar câteva principii care, dacă sunt respectate ne asigură sănătatea pe termen lung. Aplicarea lor în procesul dobândirii stării de bine durează, nu se obține într-o zi, se respectă toată viața!

Ce formă de mișcare să alegem? Tot ce ne place pentru a obține modelarea armonioasă a corpului! Plimbare, alergare, înot, gimnastică, bicicletă, drumeție, dans. Putem alege sala de forță, aerobicul sau jogging-ul. Avantajul practicării unui sport cu suport muzical este că arderile se produc într-un mod plăcut. Este o mare diferență între a lucra la o sală de forță strângând din dinți, urând rotunjimile care ne-au adus aici, sau alergând urmăriți de ideea că suntem prea corpolenți și numai astfel vom ajunge să fim zvelți și supli. Putem alege să ne descoperim nevoia de mișcare a trupului căutând cele mai armonioase gesturi, atitudini corporale, căutând în interiorul nostru un ritm care se cere exprimat. Majoritatea decid brusc să-și modeleze trupul dar după un timp renunță din lipsă de motivație. Orice început este greu dar, mai apoi, s-ar putea să-ți placă și numai din acest moment modelarea corporală se transformă din scop în efect!

Mișcarea ritmată accelerează procesele metabolice, elimină toxinele accelerează arderile. Respirația devine profundă aducând relaxare psihică. Transpirația este abundentă ajutând la eliminarea toxinelor și topirea țesutului adipos. Se întărește musculatura, corpul se modelează armonios. Există un mod de a înțelege lumea prin mișcare, iar acestui mod de viață îi suntem tributari cu toții; copii, femei și bărbați deopotrivă!

Mișcarea ritmată accelerează procesele metabolice, elimină toxinele accelerează arderile0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !