Sfaturile lui Reli. Simţiţi-vă corpul şi controlaţi-l prin sport

De Aurelia Gabor
Sfaturile lui Reli. Simţiţi-vă corpul şi controlaţi-l prin sport
© Aurelia Gabor
Avem o „vechime” de doi ani şi două luni la grupa de „senioare”, grupă iniţial formată pentru persoane de vârsta a treia. Dar, pe zi ce trece, media de vârstă a participantelor scade.

Faptul că persoane tinere vin să lucreze alături de senioare este absolut normal. În timp ce „grupa mare” obţine rezultate uimitoare în privinţa sănătăţii, a condiţiei fizice şi ameliorării unor suferinţe, vin din spate cele din „grupa mică”. Dar nu singure! Cu diferite afecţiuni ale coloanei vertebrale, după intervenţii chirurgicale, după naştere. Fapt împlinit, ce m-a pus în situaţia de a regândi programul de exerciţii astfel încât, toate cursantele să beneficieze de o atenţie deosebită, de o mare grijă şi atenţie. După ce au primit avizul medicului curant de a participa la curs, discut cu fiecare în parte, lucru esenţial pentru obţinerea de rezultate. Exerciţiile sunt concentrate pe linia, poziţia şi forma muşchilor aflaţi în funcţiune astfel încât, să-ţi simţi corpul şi să-l controlezi. Lucrând musculatura, reuşim să „ungem” puţin încăpăţânatele articulaţii. Cu timpul, postura se schimbă cu adevărat. Dispare cocoaşa, se ameliorează durerile de articulaţii, iar picioarele o iau mai uşor la sănătoasa, şi noi suntem mai fericiţi. Lucrăm de multe ori în poziţii stranii şi descoperim muşchi despre care nu ştiam că-i avem! Pe măsură ce exerciţiile devin tot mai dezvoltate şi rafinate, adăugăm ajutoare: mingi mari, mijlocii sau mici, gantere, bastoane fixe şi flexibile, benzi elestice mari şi mici. Nu scapă nici o parte a corpului nelucrată! Timpul de „reacţie” a organismului este de şase-opt săptămâni de antrenament zilnic. Se produce o uşoară scădere în greutate şi o vizibilă „subţiere”, o adevărată modelare corporală. Aşadar, îndiferent de grupa cu care lucraţi, exerciţiile pot fi adaptate nevoilor celor ce apelează la sport. Munca, din ce în ce mai statică şi dependentă de calculator ne aduce cifoza, lordoza, scolioza, boli ale ochilor, obezitate, stres, boli de inimă. Suntem cu toţii conştienţi de acest lucru dar, puţini facem ceva mai mult pentru noi.

Indiferent ce formă de sport alegeţi, să vă facă nepărat plăcere. Nu porniţi la drum făra avizul medicului curant sau specialist. Informaţi antrenorul când vă prezentaţi la sală asupra problemelor de sănătate pe care le aveţi „în dotare”. Numai printr-o strânsă colaborare se pot obţine rezultate. Succes!

„Timpul de «reacţie» a organismului este de şase-opt săptămâni de antrenament zilnic”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !