Sfaturile lui Reli. Sportul, adecvat vârstei, benefic sănătăţii şi frumuseţii

De Aurelia Gabor
Sfaturile lui Reli. Sportul, adecvat vârstei, benefic sănătăţii şi frumuseţii
© Aurelia Gabor
Cu toţii dorim să ne bucurăm de sănătate şi energie întreaga viaţă. Ne informăm permanent şi încercăm să aplicăm cele mai noi metode de menţinere şi prelungire a vieţii active. Suntem convinşi că ştim totul despre organismul nostru dar mai avem multe de învăţat.

Natura a dat corpului uman echilibrul perfect încă de la creaţie şi mecanisme de apărare a sănătăţii. A mai dat şi tratamentul necesar: hrana cât mai naturală, apa, aerul, soarele, odihna, exerciţiile fizice şi raţiunea de a le folosi în avantajul nostru. Nu există reţete miraculoase care să ne menţină veşnic tineri sau să devenim supli într-un timp record, dacă ani de zile ne-am neglijat.

Aristotel, marele filozof grec spunea: „Nimic nu provoacă mai mult rău corpului nostru decât inactivitatea fizică pe o perioadă îndelungată”. Mişcarea este hrană pentru muşchi şi articulaţii alături de alimentele pe care le consumăm. Civilizaţia şi tehnologia avansată ne-au îndepărtat de natură şi de mişcare. Dorinţa de a avea o carieră şi un trai îndestulat ne ţintuieşte pe scaun în faţa calculatorului, avem maşina la scară pentru a economisi timp, tehnică avansată ce ne ajută la munca în gospodărie. La ce bun toate astea dacă uităm să trăim? Ne plângem de oboseală şi insomnii, mişcările devin greoaie, acumulăm kilograme în exces. Avem nevoie de sport pentru tonus muscular, relaxare psihică, digestie, întărirea imunităţii şi prevenirea apariţiei diferitelor boli, chiar şi pentru frumuseţe. Relaţia sport-organism uman, aduce numai beneficii fiecăruia dintre noi.

Ne ascundem deseori în spatele formulei: nu am timp sau sunt prea bătrân pentru a mai face sport. Total greşit! Pentru comoditate nu există scuze. Din copilărie şi până la bătrâneţe corpul nostru trebuie să funcţioneze negreşit. Nu este nevoie să forţăm organismul prin efort intens şi de durată de la început. Putem să începem cu plimbări sau exerciţii uşoare evitând oboseala. Activitatea sportivă, adecvată vârstei, va face parte din programul nostru, toată viaţa: plimbare, mers vioi, bicicletă, înot, dans, gimnastică aerobică. Preocupări care nu sunt considerate un lux deoarece aduc mari beneficii sănătăţii şi frumuseţii. Nu mai pierdeţi nicio clipă, începeţi cu gimnastica de înviorare, ieşiţi la plimbare, înscrieţi-vă la o sală de sport şi trăiţi cu bucurie viaţa primită în dar.

„Relaţia sport-organism uman, aduce numai beneficii fiecăruia dintre noi”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !