Sfaturile lui Reli. Vacanța, răgaz de reconfort sufletesc

De Aurelia Gabor
Sfaturile lui Reli. Vacanța, răgaz de reconfort sufletesc
Nume imperial, orgolios, August ne face să-nțelegem cine este stăpânul, ca ultima lună a verii. Nu te poți pune cu orgoliile sale caniculare sau ploioase și avem o singură scăpare: fuga în vacanță! Munte, mare, ce contează? Doar să inventăm bucurii mărunte cât bobul de rouă, dar la fel de strălucitoare și răcoroase și numai bune de pus la sufletul obosit de muncă.

O alternativă ar fi vacanța la țară. Noi, cei mari am prins vacanțele la bunici, dar pentru copiii de azi va fi o adevărată bucurie să constate că văcuța nu este mov, că ea dă lapte, nu ciocolată. Să culeagă cu mâna lor fructe și legume, să se-așeze la masa așternută cu blide de lut. Lucrurile simple din viață au devenit în ultima vreme comori de preț. Poate într-o asemenea vacanță vom recupera un strop din viața noastră pierdută. Lumea vie este zămislită din priveliști și miresme, atingeri catifelate și sunete de vietăți; astea ne ajung la inimă și ne fac fericiți. Lăsați-vă ispitiți de poveștile spuse la gura sobei. Lăsați copii să zburde, desculți în iarbă, să simtă pământul și viața adevărată. Este și aceasta o formă de exercițiu fizic, tare sănătoasă. Bătăile coasei au încetat; fânul cosit adunat în căpițe. Suntem printre ultimii din Europa care mai procedează așa. Ei au baloturi ambalate industrial, dar nu au cântec de greieri și miros de fân proaspăt cosit. Vara asta sucită rău ne-a adus ploi, vijelii, grindină, inundații. Sperăm ca luna August, aflată sub semnul soarelui să schimbe puțin registrul. Ideală pentru vacanțe, răgaz de reconfort sufletesc și regăsire de sine, fugă de tumult și agitație. Folosim vacanța nu doar pentru distracții, ci și ca să înmagazinăm energie solară. Înotul, alergatul prin valuri, gimnastica în apă, sunt surse gratuite de sănătate. Mersul, agreabil, ușor și accesibil tuturor, este cea mai simplă și eficientă rețetă de sănătate. Treizeci de minute de activitate fizică pe zi sunt mină de aur pentru sănătate. Crește suplețea articulațiilor, flexibilitatea mușchilor, amplitudinea mișcărilor. Practicat în vacanță, permite redescoperirea plăcerilor simple ale naturii. Visarea este și ea un medicament ce activează emoția, încântarea și bucuria.

Exersați conștiincios surâsul și veți scăpa de stres; uitați de griji, face parte din programul de vacanță!

„Treizeci de minute de activitate fizică pe zi sunt mină de aur pentru sănătate”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !