Sfinţire de capelă mortuară în Parohia Comlăuş

De Diac. Adrian Crainic
Sfinţire de capelă mortuară în Parohia Comlăuş
În duminica a 5-a după Paşti (a Samarinencei), la ceas de Vecernie, credincioșii parohiei Comlăuş, din Protopopiatul Arad, s-au adunat pentru a întâmpina pe Întâistătătorul Eparhiei Aradului, Părintele Arhiepiscop Timotei, care, înconjurat de un sobor de preoți a oficiat slujba de sfințire a capelei mortuare, construită de enoriași, prin grija preoţilor Nicolae Porcolean (pensionar), Ioan Vand, paroh şi pr. slujitor Lucian Ştefănuţ, cât şi cu sprijinul conducerii Primăriei oraşului Sântana.

După slujba de sfinţire a capelei, s-a săvârşit slujba de pomenire a tuturor celor răposaţi în cimitirul parohiei.

În cuvântul de învăţătură Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a subliniat venirea prin această construcţie în întregime exigenţelor actuale privind o mai aleasă cinstire a celor adormiţi.

Chiriarhul Eparhiei arădene a mulțumit tuturor celor care au contribuit la constuirea acestei capele. Având în vedere instalarea destul de recentă a celor doi preoţi ai parohiei a îndemnat pe aceştia ca în unitate cu credincioşii să depună o muncă stăruitoare pentru o tot mai bună chivernisire a lucrărilor bisericeşti, scoţând, totodată, în evidenţă şi meritele vrednicilor preoţi care i-au precedat în această parohie: Nicolae Porcolean şi Nicolae Rădulescu.

În încheiere preotul paroh Ioan Vand a mulţumit Întâistătătorului Eparhiei Aradului pentru bucuria pe care a prilejuit-o credincioşilor din parohia Comlăuş, încredinţându-l că vor fi totdeauna lucrători şi ostenitori pentru a-i conduce pe cei încredinţaţi spre păstorire, la desăvârşire.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !