Sfinţire de cruci în Parohia Arad-Bujac

Sfinţire de cruci în Parohia Arad-Bujac
Slujbă de sfințire a crucilor care se vor așeza pe turlele bisericii și deasupra altarului.

În după-amiaza zilei de duminică, în biserica purtând hramul Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din parohia Arad-Bujac, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Timotei, înconjurat de Preacucernicii Părinți: Traian Micoroi – Parohia Arad-Centru, Florea Gomboș – Parohia Livada, Vasile Pop -, parohul locului și Arhidiacon Tiberiu Ardelean, a săvârșit slujba Vecerniei și slujba de sfințire a crucilor care se vor așeza pe turlele bisericii și deasupra altarului. Chiriarhul a fost întâmpinat de către credincioșii parohiei, cu multă bucurie duhovnicească, momentul fiind o încununare a unor lucrări administrativ- gospodărești la exteriorul clădirii bisericii, între care renovarea acoperișului și înlocuirea crucilor, pe care parohia le-a realizat în anul trecut.

În cuvântul de învățătură cu titlul ,,Semnul Sfintei Cruci, acoperiş Casei lui Dumnezeu”, după cum consemnează rânduiala bisericească, edificiile ce intră în aceasta având crucea la temelie ca şi pe cupole sau turle. Aceasta, nu doar ca simbol ci şi ca realitate a trăirii creştine, jertfelnice, pe Cel ce S-a jertfit pentru lume. În acest cadru se înscriu toţi cei care lucrează spre slava Bisericii şi mai binele lumii şi cărora se cuvin mulţumiri ca şi doriri de dobândire a binecuvântării cereşti, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa.

În încheiere toți cei prezenți, între care mulți copii și tineri, s-au închinat și au sărutat crucile sfințite, pe care le vor vedea ridicate, peste puțin timp, pe acoperișul sfântului locaș. La Centrul Parohial, Ierarhul, împreună cu soborul slujitor, au participat la o întâlnire cu membrii Consiliului Parohial, meșterul executant și principalii donatori ai crucilor acum sfințite.
Protos. Iustin Popovici

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !