Şi-a postat demisia pe Facebook!

De Valentin Goran
26Comentarii
Şi-a postat demisia pe Facebook!
Un angajat al unei primării din judeţ şi-a postat demisia pe Facebook, direct pe pagina satului Căpruţa.

Un angajat al primăriei comunei Bârzava, Irina Bolojan, și-a postat luni, 15 decembrie, demisia pe Facebook, iar postarea a fost distribuită pe pagina satului Căpruţa, pentru informarea locuitorilor comunei. Între timp, postarea a dispărut de pe pagina respectivă, însă am primit o imagine a acesteia. Conform demisiei, femeia a renunțat la funcţia de inspector debutant clasa I din cadrul Compartimentului Agricol din cauza jignirilor aduse de către soţia primarului, Cristina Faur, şeful aceluiași serviciu, şi din pricina imposibilei colaborări cu primarul comunei, Gabriel Faur.

„Nu aplecați capul!”

Iată cum își justifică tânăra gestul: „postez această cerere pentru că doresc să vă comunic personal unele motive (sunt mult mai multe) pentru care am decis să-mi dau demisia. Nu aș vrea să vă faceți o părere greșită despre mine, pentru că sunt convinsă că vi se transmite cu totul altceva decât este/a fost în realitate. Totodată aș vrea să vă dau un sfat prietenesc: Nu aplecați capul dacă nu aveți nici o vină! O seară frumoasă!”.

Părerea celeilalte părți

Pentru că adevărul se află întotdeauna la mijloc am stat de vorbă și cu primarul comunei, cel arătat cu degetul, care ne spune că Irina Bolojan nu s-a putut conforma cerinţelor funcţiei publice şi nu s-a integrat în colectiv, fapt ce a determinat-o să demisioneze. „Demisia este un act unilateral de voinţă, nu trebuie motivat, aprobat sau discutat, doar se pune în aplicare”, declară primarul Gabriel Faur.

Expresii jignitoare

„În desfăşurarea atribuţiilor de serviciu, nu a respectat normele de conduită, nu şi-a îndeplinit obligaţiile privind perioada de stagiu şi nu şi-a perfecţionat pregătirea profesională, fapt dovedit chiar prin cererea de demisie, unde arată clar că nu cunoaşte faptul că un funcţionar public nu are contract individual de muncă, activitatea sa desfăşurându-se în baza raportului de serviciu. Pe parcursul unui an a avut două absenţe nemotivate şi numeroase învoiri. A întrebuinţat expresii jignitoare faţă de colegii de serviciu, inclusiv față de Cristina Faur, fapte ce le pot proba cu mărturiile colegilor şi cu afirmaţiile făcute de dânsa pe Facebook”, a declarat pentru Jurnal arădean/Aradon, Gabriel Faur, primarul comunei Bârzava.

Vinovații…fără vină

Pe de-o parte, un angajat al primăriei, după ce își dă demisia, ne spune că dacă nu faci cum zice șeful, nu ai viață bună, iar ea s-a săturat de asta. Mai mult, ne spune că a fost jignită de nevasta primarului, angajată în aceeași primărie. De cealaltă parte, primarul spune despre fosta angajată că nu și-a îndeplinit obligațiile de serviciu, că aceasta are multe absențe și învoiri de la birou și că a folosit, de multe ori, expresii și cuvinte jignitoare. Nu vom trage noi nicio concluzie, ci îi vom lăsa pe cititorii noștri să o facă, pe baza informațiilor pe care le-am cules de la cele două părți implicate.

Taguri: ,


26Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor