Siguranţa copiilor pe internet

De Andreea Pintea
Siguranţa copiilor pe internet
Ziua Siguranţei pe Internet este marcată anual în a II-a săptămână a lunii februarie și are ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur şi responsabil a tehnologiei on-line şi a telefoanelor mobile, mai ales de către copii şi adolescenţi, precum şi conştientizarea şi educarea acestora asupra pericolelor navigării nesupravegheate pe Internet.

În acest context, elevii clasei a IV-a B de la Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu” Arad, coordonați de doamna Bogdan Mariana, au desfășurat activități referitoare la siguranța pe internet. „Internetul este un lucru indispensabil al vieții contemporane. Este un mediu interesant, instructiv, o lume fantastică plină de informaţii utile și lucruri la care toți copiii au dreptul. Dar pentru ca această lume să ofere mereu siguranță copiilor, e nevoie ca părinții să se implice alături de copii în cunoașterea noii lumi digitale. Din păcate, această lume ascunde şi pericole care pot fi evitate dacă sunt respectate câteva reguli şi anume: stabilirea unor reguli împreună cu părinţii de folosire a calculatorului şi internetului, precum și evitarea de a furniza informaţii personale sau despre familie. Prin respectarea unui set de reguli de bază se poate naviga în siguranță pe internet. Acesta a fost și mesajul pe care elevii noștri l-au transpus în imagini și poezii”, a punctat prof. Flavia Frățilă, director Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu”.

download-16

download-17

download-18

download-200Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !