Simpozion național la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu”

De Eugen Rogojan
Simpozion național la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu”
Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” din Arad a fost, pe data de 12 aprilie, gazda Simpozionului Național „Plurilingvism și multiculturalitate în secolul XXI”.

Peste 400 de elevi și 130 de cadre didactice s-au reunit miercuri, 12 aprilie, la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” din Arad, în cadrul simpozionului național aflat la cea de-a treia ediție. „Cea care a avt inițiativa acestui proiect a fost colega noastră, prof. Maria Juncu, care astăzi ne privește de undeva de sus. Această ediție i-a fost dedicată colegei noastre, plecată mult prea devreme dintre noi. Continuitatea proiectului este promisiunea noastră că ea ne va rămâne veșnic în suflete” – se arată în comunicatul de presă emis de cadrele didactice ale Colegiului.

Coordonat de prof. Vlad Roxana și prof. Mateuț Mădălina, Simpozionul a reunit 415 elevi ce au participat individual sau în echipă la concursul național cu tema „Educația – punte între culturi”. Elevii, îndrumați de 135 de cadre didactice, au putut participa la cele trei secțiuni ale concursului: Creație literară, Referate, Materiale multimedia. Cele mai originale lucrări plastice au fost reunite într-o expoziție desfășurată sub motto-ul „Experiențe împărtășite”.

În același timp, cadrele didactice au avut șansa să participe la un simpozion cu aceeași temă, acesta atrăgând un număr de 130 de profesori din 33 de județe ale țării. Atât participanții la simpozion, cât și cadrele didactice îndrumătoare, au fost recompensați cu diplome.

Prof. Leahu Emanuela, director al Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu” din Arad, a declara că această activitate s-a dorit a fi „un adevărat schimb de experiențe care să promoveze cunoașterea unor elemente de identitate națională, dar și a zestrei spirituale a altor popoare, cu scopul de a promova o atitudine de toleranță și respect, dar și a multiculturalității și dialogului intercultural.

Parteneri ai proiectului au fost Inspectoratul Școlar Județean Arad, Casa Corpului Didactic „Alexandru Gavra” Arad și Centrul Cultural Județean Arad. Prezenți la eveniment au fost inspector prof. Tocaciu Mariana și inspector prof. Nădăban Laura din partea IȘJ Arad, Rodica Colta din partea CCJ Arad și Lolita Mallinger din partea Forumului German.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !