Simpozionul Didactica 2009

Simpozionul Didactica 2009
CARANSEBEŞ – Episcopia Caransebeşului a găzduit lucrările Atelierului de Religie din cadrul celei de-a XVIII-a ediţii a simpozionului.

La sfârşitul săptămânii trecute, Sala de Festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeşului a găzduit lucrările Atelierului de Religie din cadrul celei de-a XVIII-a ediţii a Simpozionului Internaţional Didactica 2009, acţiune organizată de Episcopia Caransebeşului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin şi Casa Corpului Didactic din Reşiţa.

Tema aleasă pentru ediţia din acest an a fost „Creativitate şi inovaţie în curriculumul şcolar”. În deschiderea festivă a Simpozionului a avut loc premierea participanţilor la Olimpiada de Religie, faza judeţeană şi faza naţională, din anul şcolar 2008-2009.

Episcopia Caransebeşului i-a premiat cu bani şi cărţi pe participanţii la olimpiadă care au reuşit să se claseze pe locuri fruntaşe, premiile şi diplomele fiind înmânate de Preasfinţitul Părinte Lucian. Mai exact, au fost premiaţi 36 de participanţi la faza judeţeană, trei premianţi la faza naţională şi un premiant la un concurs naţional de creaţie literară.

În cadrul simpozionului s-au anunţat şi rezultatele la Concursul naţional de creaţie literară „Lumina Cuvântului” şi la Concursul naţional de creaţie plastică „Arta luminii”, moment urmat de vernisajul creaţiilor artistice realizate de participanţi. În partea a doua a manifestării, cadrele didactice participante la simpozion au prezentat comunicări ştiinţifice.

Iulius Pîrvu
iulius.pirvu@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !