Simulările Evaluării Naționale, boicotate de sindicate și la Arad

De Eugen Rogojan
8Comentarii
Simulările Evaluării Naționale, boicotate de sindicate și la Arad
© Vor boicota simulările
Profesorii sunt nemulțumiți de lipsa de dialog și reacție a guvernanților, motiv pentru care vor boicota simularea Evaluării Naționale la clasa a VIII-a, ce va începe mâine.

Profesorii vor boicota simulările la Evaluarea Națională, dar și la bacalaureat, deoarece sunt nemulțumiți de grilele de salarizare, dar și de faptul că guvernanții nu au răspuns repetatelor cereri ale sindicatelor. La nivel național, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ va boicota simulările în peste o mie de școli.

45 de școli în Arad

La Arad, Sindicatul Democratic din Învățământ (parte a FSLÎ), are semnale că membrii sindicatului din 45 de școli nu vor lua parte la simulările din perioada 5-7 martie. „În 95 de școli avem membri de sindicat, iar din 63 de unități de învățământ, membrii au declarat că susțin acțiunea de boicotare a simulărilor. Dintre acestea 63, în aproximativ 45 de școli se vor susține între 5 și 7 martie simulări. Membrii de sindicat din aceste unități au anunțat că nu vor participa în niciun fel la simulare, ci vor merge normal, la clasă”, a declarat pentru Jurnal Arădean/aradon.ro președintele Sindicatului Democratic din Învățământ Arad, prof. Dănuț Ieneșescu.

Rămâne de văzut mâine, câți dintre cei care au anunțat Sindicatul că vor boicota simulările, o vor și face. Președintele SDÎ Arad spune, însă, că „deocamdată nu sunt semne de la niciun profesor că va renunța la boicot”.

Nemulțumirile profesorilor

Profesorii sunt nemulțumiți de lipsa de dialog social și faptul că guvernanții nu dau semne că ar vrea să rezolve în vreun fel problemele grave cu care se confruntă aceștia. Cadrele didactice se arată deranjate de faptul că grilele de salarizare pentru personalul din învăţământ prevăzute de legea cadru nu au fost negociate, ci impuse.

Totodată, se cere ca reîncadrarea personalului din învățământ să se realizeze prin înmulţirea coeficienţilor de ierarhizare corespunzător fiecărei funcţii cu salariul minim brut pe ţară, dar și ca sporurile și îndemnizațiile să se calculeze prin raportare la salariul de bază majorat din 2018, nu la cel din 2016.

Cerințe ignorate

Potrivit sindicaliştilor, toate aceste revendicări au fost neglijate de Ministerul Educaţiei şi de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, motiv pentru care cadrele didactice îşi vor îndeplini atribuţiile specifice funcţiei în conformitate cu orarul unităţii de învăţământ, refuzând să ia parte la simulările Evaluării Naționale și a Examenului de bacalaureat național.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor