Simulările, încheiate cu bine

De ​Eugen Rogojan
Simulările, încheiate cu bine
Chiar dacă sindicatele le-au boicotat, simulările Evaluării Naționale pentru elevii claselor a VIII-a s-au încheiat cu bine.

Cu toate că profesorii membri de sindicat au refuzat să participe la simulările Evaluării Naționale pentru elevii claselor a VIII-a, acestea s-au desfășurat în condiții normale, în toate unitățile de învățământ de pe raza județului Arad. S-au susținut simulări la probele de Limba și literatura română, Matematică și, după caz, la Limba maternă, acolo unde aceasta a fost alta decât româna.

La proba de Limba și literatura română, desfășurată luni, 5 martie, au fost înscriși 3.626 de elevi din tot județul, 332 neprezentându-se, însă. La școlile gimnaziale din Șilindia și Fântânele s-au înregistrat mici probleme, în sensul că subiectele au ajuns puțin mai târziu, ora de începere a simulării fiind ușor decalată.

Marți, 6 martie, elevii au susținut simularea probei la Matematică. Aici, din cei 3.290 de înscriși, au absentat 362. În ultima zi a simulărilor, pe 7 martie, a avut loc cea la Limba maternă. Aceasta a fost susținută în 13 centre din județ, 156 de elevi fiind înscriși. Dintre aceștia, doar 116 au fost prezenți la simularea examenului.

Rezultatele vor fi afișate pe 16 martie 2018. Trei zile mai târziu, pe 19, vor începe și simulările Examenului de Bacalaureat Național, pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a. Simularea probelor scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat se va desfășura după următorul program (comun pentru clasele a XI-a și a XII-a): 19 martie – Limba și literatura română/E.a), 20 martie – Limba și literatura maternă/E.b) și 21 martie – proba obligatorie a profilului/E.c).

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !