Sindicalistii clujeni au iesit in strada: “Trei ani de austeritate ne-au ajuns”

Sindicalistii clujeni au iesit in strada: “Trei ani de austeritate ne-au ajuns”
Aproximativ 50 de sindicalişti au pichetat miercuri sediul Prefecturii Cluj nemulţumiţi de măsurile de austeritate luate de Guvern la iniţiativa Fondului Monetar Internaţional (FMI), care “nu au avut niciun efect pozitiv, ci au dus doar la sărăcie şi şomaj”.

De asemenea, protestatarii au mai cerut şi schimbarea legii dialogului social.

Participanţii la protest au afişat pancarte pe care au scris “Lăsaţi-ne să muncim, ajutaţi-ne să fim oameni demni în ţara lor, al României popor, nu al U.E. Cerşetor”, „Pentru că vrem să trăim, lăsaţi-ne să muncim, daţi-ne şi lege justă, nu una scoasă din burtă, discutată şi cu noi, nu făcută doar de voi”, „Avem austeritate, avem şi împrumuturi frate! Pentru un trai mai bun luate, noi tragem ponoasele, alţii cu foloasele” sau “Ne dorim să construim, să lucrăm nu să oprim! Dar locuri de muncă înfiinţate nu-s din austeritate nici din sume sifonate”.

„Protestul este ţintit împotriva politicilor de austeritate promovate cu atâta sârg în ultimii trei ani. Aceste politici nu ne-au adus nimic bun. Cerem să se drămuiască bruma de resurse care mai există pentru a se crea locuri de muncă, a se stimula consumul. Trei ani de austeritate ne-au adus aceste rezultate. Trebuie să se reorieteze politica spre o altă direcţie, respectiv spre stimularea consumului, spre investiţii, spre crearea de locuri de muncă, spre asigurarea unui echilibru între păturile sociale, pentru că prin această austeritate a crescut discrepanţa între păturile sociale”, a declarat Valentin Ilcaş, liderul Cartel Alfa Cluj.

„Suntem nemulţumiţi de nivelul de trai, de faptul că conducătorii nu ne sprijină, nu ne ascultă, nu ne ajută, ne simţim lipsiţi de apărare, poţi să spui ce vrei, nu te aude nimeni. Nivelul de trai scăzut, salarul nu ne ajunge, nemulţumiri cu grămada”, a precizat un alt sindicalist.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !