Sindicaliștii de la Ambulanță amenință cu greva generală

De Valentin Goran
8Comentarii
Sindicaliștii de la Ambulanță amenință cu greva generală
© FOTO: Valentin Goran
Sirenele au fost cele care au dat start „Mitingului de sensibilizare”, joi, 28 septembrie, la ora 11:00, în curtea Serviciului Județean de Ambulanță Arad.

Angajații și liderii de sindicat ai Serviciului Județean de Ambulanță Arad au protestat alături de colegii lor din toată țara pentru drepturile lor. Pe scurt, protestatarii cer deblocarea posturilor, înnoirea parcului auto, respectiv creșterea drepturilor salariale. Dacă Guvernul României nu va pleca urechea la cererile lor, Federația Națională Sindicală „Ambulanța” din România – FNSAR – anunță că va urma un protest major care va avea loc în luna octombrie la București și la care vor participa angajații serviciilor de ambulanță din toată țara. Aceiași protestatari ne asigură că acest protest nu va afecta în vreun fel capacitatea de muncă a angajaților. Adică ambulanțele vor fi la post în continuare pentru a salva vieți.

Iată mesajul președintelui FNSAR, Gheorghe Chiș, care anunță și o eventuală grevă generală: „Până pe 4 octombrie, așteptăm un răspuns de la Ministerul Muncii și Justiției Sociale și de la Guvern. Conducerea FNSAR va demara procedurile de strângere de semnături de la toți membrii de sindicat în vederea organizării de acțiuni sindicale precum: mitinguri și proteste sindicale, greve de avertisment și chiar grevă generală dacă se impune”.

Care sunt revendicările FNSAR

„Stoparea diminuării veniturilor lunare a personalului din sistemul sanitar, respectiv din serviciile de ambulanță, începând cu 1 ianuarie 2018, în urma aplicării Regulamentului de sporuri conform proiectului elaborat de Ministerul Sănătății în baza prevederilor Legii 153/2017. Ca și măsuri, solicităm în regim de urgență modificarea și completarea Legii 153/2017, cât și a regulamentului de sporuri conform propunerilor care au fost înaintate deja ministerelor responsabile și premierului României. Situația și starea parcului de ambulanțe din Serviciile Publice de ambulanță. Tot ca și măsuri, sindicaliștii solicită urgentarea încheierii Contractului – cadru multi-anual de către ministerele responsabile și alocarea de buget pentru anul 2018 în vederea urgentării achiziției de ambulanțe anual conform necesarului stabilit. Deficitul de personal în Serviciile Publice de Ambulanță ar putea fi rezolvat prin suplimentarea de posturi la nivelul normativului de personal în vigoare și asigurarea bugetului necesar”, a declarat pentru Jurnal arădean/Aradon, Ribovici Stanislav, liderul de sindicat al Serviciului Județean de Ambulanță Arad.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor