Sistem cu logica fracturată

53Comentarii
Sistem cu logica fracturată
ARAD – Cazul profesoarei Nuţica Crăciun se mută la Curtea de Apel Timişoara în urma unei decizii a Ministerului Educaţiei.

O decizie inexplicabilă a Ministerului Educaţiei care a hotărât să facă recurs în cazul profesoarei de limba română, Nuţica Crăciun. E vorba de procesul pe care Liceul „Vasile Goldiş” din Arad l-a intentat Ministerului în urma ordinului acestuia de a-l obliga să o reprimească la catedră. Ordinul comisiei de etică din minister, unde profesoara a făcut plângere, a venit după ce şcoala a decis desfacerea contractului de muncă din pricina comportamentului neadecvat cu statutul cadrului didactic. Tribunalul Arad a dat câştig de cauză şcolii şi a anulat ordinul ministerului. Recursul, făcut la Curtea de Apel Timişoara, vine în momentul în care acelaşi profesor, acum la Şcoala Generală nr.2, este acuzat de agresare fizică şi verbală a unei eleve şi de discriminare rasială faţă de etnia romă. În timp ce Inspectoratul Şcolar Judeţean anchetează cazul, împreună cu Prefectura Arad, existând riscul excluderii din învăţământ,  Ministerul Educaţiei se situează de cealaltă parte a baricadei. O situaţie absurdă care denotă o crasă lipsă de cunoaştere a situaţiei din teritoriu. Probabil este, mai degrabă,  rezultatul unui automatism al sistemului care aplică aceeaşi regulă indiferent de situaţie, decât al unei decizii luate în cunoştinţă de caz. Rămâne ca justiţia să decidă din nou, asupra acestui caz.

M.A.53Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor