Situaţia salariilor, dezbătută la Comisia pentru Dialog Social

De Andreea Pintea
2Comentarii
Situaţia salariilor, dezbătută la Comisia pentru Dialog Social
La solicitarea sindicatelor din Arad, a fost organizată la sediul Consiliului Judeţean Arad o întâlnire a Comisiei pentru Dialog Social. Au participat reprezentanţi ai sindicatelor din sistemul public şi cel privat, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, senatorul Adrian Wiener, deputatul Glad Varga şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Sergiu Bîlcea.

Luările de poziţie ale sindicaliştilor au fost critice faţă de modificările legislative din domeniul muncii. Reprezentanţii sindicatelor au arătat că este „un experiment social eşuat”, care nu a fost pregătit în prealabil. „Chiar dacă salariile brute au crescut, foarte mulţi salariaţi au primit net mai puţini bani în ianuarie decât în decembrie, ceea ce contravine promisiunilor asumate de Guvern în relaţia cu partenerii sociali. În învăţământ, sindicatele se pregătesc deja să declanşeze proteste. Numeroase categorii de angajaţi au veniturile diminuate, printre care persoanele aflate în concediu de boală sau persoanele cu contracte de muncă part-time. De asemenea, au scăzut veniturile unor persoane cu funcţii de conducere din cadrul instituţiilor publice, fapt care conduce spre o demotivare a celor care le exercită”, au precizat cei prezenți în Comisie.
„A fost o discuţie deschisă şi civilizată cu privire la o problemă foarte importantă. Pentru că nu toate părţile implicate au fost prezente şi pentru a nu rămâne la stadiul de discuţie, vom redacta un proces verbal al Comisiei pentru Dialog Social şi îl vom trimite Guvernului, Prefecturii Arad şi tuturor parlamentarilor de Arad. Sperăm că dialogul social va continua pe tema salariilor, pentru negocieri eficiente şi măsuri legislative care să corecteze greşelile evidente făcute de guvernanţi în domeniul salarizării”, a spus Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor