Situaţie de urgenţă pentru gunoiul menajer

De Diana Dutu
Reactualizat la:
3Comentarii
Situaţie de urgenţă pentru gunoiul menajer
© Foto: Emanuel Cotuna
A fost creată, marţi, în „extraordinara” CLM, pentru ca gunoiul menajer să poată fi adunat până la finele anului.

Consiliul Local Municipal a fost convocat marţi într-o şedinţă extraordinară de îndată, programată înainte cu 30 de minute de cea ordinară. Pe ordinea de zi a acesteia s-au aflat trei proiecte de hotărâre referitoare la salubrizarea menajeră din municipiul Arad.

Primul dintre acestea vizează aprobarea Caietului de sarcini, a modelului de contract de achiziţie publică pentru delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare menajeră a Municipiului Arad şi încheierea contractului de servicii de salubrizare menajeră prin negociere fără publicarea unui anunț prealabil conform art. 104 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice. Cel de al doilea proiect priveşte instituirea și stabilirea taxei speciale de salubrizare, iar al treilea se referă la rectificarea Bugetului General de Venituri și Cheltuieli al Municipiului Arad pentru anul 2017.

Toate cele trei proiecte de hotărâre au fost aprobate cu 14 voturi „pentru” (PNL+UDMR) şi 5 abţineri (PSD+ALDE). Liderul de grup al Opoziţiei din CLM a precizat că primul proiect de hotărâre e ilegal pentru că în situaţia dată nu e vorba de nicio situaţie imprevizibilă care să justifice procedura de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare, ci e vorba mai degrabă de inacţiunea autorităţii contractante.

Fără sincope

Viceprimarul Călin Bibarţ a făcut sinteza evenimentelor care au condus la situaţia actuală a salubrizării menajere din municipiul Arad: „Datorită legislaţiei proaste a licitaţiilor care permite foarte multe contestaţii şi a faptului că firma Polaris ne-a anunţat că nu mai doreşte continuarea decât dacă e o situaţia de urgenţă, noi am creat astăzi – să spunem – cadrul legal prin care să putem atribui pentru o perioadă foarte scurtă acest contract ori firmei Polaris ori altei firme, dacă doreşte, până la momentul la care firma care a câştigat contractul prin ADI Deşeuri se poate mobiliza. Are o perioadă de graţie de maxim şase luni, de la care va prelua acest contract. Noi ne-am dorit doar să nu avem o sincopă de câteva săptămâni sau o lună – două în care să fim neacoperiţi. Sper că nu se va întâmpla acest lucru, sper că având acum acest cadru legal oferit prin hotărârea de Consiliu, să reuşim să avem o firmă care să adune gunoiul menajer” – a declarat viceprimarul Călin Bibarţ, la scurt timp după şedinţa CLM.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor