Slujbe pentru unu dintr-o sută

3Comentarii
Slujbe pentru unu dintr-o sută
ARAD – Din 520 de arădeni participanţi la Bursa din Ineu, doar cinci au fost angajaţi pe loc.

Sute de arădeni s-au prezentat încă de la primele ore ale dimineţii la Bursa Locurilor de Muncă din Ineu. Evenimentul s-a desfăşurat în clădirea Primăriei din Ineu, adunând 15 agenţi economici cu oferte de angajare. Disperarea pentru a găsi un loc de muncă a făcut ca 520 de arădeni să vină la Ineu, în speranţa că, poate de această dată, se vor numără printre norocoşii ce vor fi şi angajaţi.

AgenţiaJudeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad a început în acest an cu două burse organizate în judeţ, prima la Chişineu Criş iar acum, cea de a doua la Ineu. Interesul arădenilor pentru aceste evenimente este vizibil, numărul persoanelor participande depăşind în ambele cazuri pragul de 500. Ieri, la Ineu 520 de arădeni au avut speranţa că îşi vor găsi un serviciu. Din păcate doar cinci persoane au fost încadrate pe loc, iar 30 au fost selectate în vederea unei posibile încadrări. Chiar şi în condiţiile în care toate locurile de muncă disponibile ar fi fost ocupate pe loc, numărul maxim de persoane încadrate nu ar fi depăşit 58 – respectiv puţin peste 10% din totalul celor care doreau un loc de muncă.

Alte obiective

„Pe lângă medierea directă în cadrul bursei între cererea şi oferta de locuri de muncă, acţiunea a vizat  informarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă privind prezentarea măsurilor destinate stimulării ocupării forţei de muncă, respectiv: informarea şi consilierea profesională; medierea muncii; formarea profesională; consultanţa şi asistenţa pentru începerea unei activităţi independente sau iniţierea unei afaceri; stimularea mobilităţii forţei de muncă prin intermediul reţelei EURES şi a acordurilor bilaterale”, a explicat Horia Ocolicean, directorul AJOFM Arad.

Va sugeram:

Mai multe locuri de munca in Arad.

Mai multe locuri de munca in Nadlac.

Mai multe locuri de munca in Ineu.

Mai multe locuri de munca in Pecica.

JA-A.P.

Taguri: , , ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor