Slujiri ale semenilor în eparhia Aradului

ARAD. În Arhiepiscopia Aradului prin purtarea de grijă şi la îndemnul Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, de-a lungul întregului Post al Naşterii Domnului preoţii s-au îngrijit atât sufleteşte de credincioşii lor prin oficierea serviciilor religioase specifice în duminici, sărbători şi în zilele de peste săptămână, dar şi prin pregătiri pentru ca Moş Nicolae şi Moş Crăciun să nu lase fără un cât de mic dar în special pe copii şi familiile care nu pot singure să-şi pregătească masa de Crăciun.

Astfel, Taina Sfântului Maslu de obşte a fost săvârşită în numeroase parohii pentru ca „Mântuitorul, Cel ce este mirul cel nestricăcios şi vărsat prin har să curăţească lumea”. Credincioşii au căutat să-şi gătească iesle primitoare pentru primirea Pruncului Iisus în sufletele lor, spovedindu-se şi împărtăşindu-se cu Trupul şi Sângele Domnului. Aceleaşi rânduieli au fost prezente şi în aşezămintele sociale ale ale Bisericii, cât şi în Spitale,

Azile de bătrâni, Unităţi militare, Penitenciare. Bunăoară în aceste zile membrii corului Parohiei Şega I din Arad au dus mesajul colindelor în Spitalui Clinic Judeţean Arad, în timp ce prin Asociaţia Bunavestire a aceleiaşi parohii au fost distribuite 50 pachete cu alimente unui număr de tot atâtea familii nevoiaşe din parohie. Pacienţii internaţi în Spitalul de psihiatrie Mocrea şi asistaţii Centrului Social din Ineu au avut parte de un program de colinde şi de bucuria primirii unor pachete cu dulciuri şi fructe.

Astăzi s-a finalizat programul Arhiepiscopiei  Aradului, respectiv Sectorul soc fil  „Bucuria pentru toţi”  prin care sunt sprijiniţi cu alimente, dulciuri, articole de uz personal şi rechizite un număr de 200 familii cu copii, pachetele fiind distribuite celor aflaţi în baza de date a Sectorului Social Filantropic. În acelaşi context, parohia Arad Micălaca Veche a purtat semnul dărniciei unora pentru cei în nevoi prin ajutorarea a 70 familii nevoiaşe din parohie cu produse alimentare specifice sărbătorilor, cu dulciuri pentru pomul de Crăciun, rechizite şi alte lucruri de strictă necesitate, toate primite donaţie din partea reprezentanţilor unor magazine din parohie, învecinate bisericii.

Copiilor beneficiarilor Cantinei Sfântul Nicolae le-au fost pregătite printr-o colaborare deosebită pachete individuale care au ajuns astăzi la casele lor pentru a fi aşezate la locul cuvenit în aşteptarea lui Moş Crăciun.

JA-M.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !