Smart Cities. Smart Communities

De Vasile Filip
Smart Cities. Smart Communities
© Marius Grec
Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, prezentă la Conferinţa de la Timişoara.

În cadrul programului Smart Cities. Smart Communities în anul 2016, după edițiile din Brașov (11 martie 2016), Iași (18 martie) și Constanța (8 aprilie), a urmat prima ediție a Conferinței Smart Cities. Smart Communities organizată la Timișoara, întâlnirea având loc vineri, 15 aprilie la Hotelul Timișoara.

A fost un eveniment interesant, foarte bine organizat, cu informații și soluții utile și o bună oportunitate de relaționare cu specialiștii din domenii diverse, interesați de schimbarea comunității și orașului unde trăiesc.

Organizatorii au vizat trei dimensiuni: Administrația, serviciile publice, utilitățile; Educația; Sănătatea.

Cea mai „populată” secțiune a fost cea dedicată educației și metodelor de eficientizare a sistemului univesitar de educație și învățare prin transformarea universităților în unități eficiente, adevărate „companii” performante și cu adevărat autonome. Au fost vizate și metodele moderne de transmitere și stocare a informațiilor, precum și selecția acestora, într-o lume în care internetul îți deschide oportunități nebănuite de informare.

Deschiderea lucrărilor în plen a fost făcută de Marcel Tolcea, cunoscut om de cultură care, discret și cu mare talent, a făcut oficiile de gazdă introducând în scenă „purtătorii” de cuvânt ai principalelor instituții participante: ONG-uri, instituții ale statului, universități…

Din partea Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad – singura universitate privată prezentă la manifestare – a luat cuvântul prof. univ. dr. Marius Ioan Grec, director al Complexului Universitar de Studii Multiculturale și Patrimoniale (CUSMP). A fost subliniată oportunitatea, creată de organizatori, de a se dezbate temele majore ale societății cunoașterii, comunicarea fiind mai importantă ca niciodată, având în vedere că societatea de azi se zbate între „a ști ceva și a face ceva”, cum se exprima Aldous Huxley.

Util schimb de experiență

În secțiunea dedicată educației s-au remarcat prin intervențiile pertinente, prof. univ. dr. Schebesch Klaus Bruno și prof. Marius Ioan Grec, având – în acest fel – o contribuție important la reușita evenimentului, la un util schimb de experiență reprezentativ pentru Regiunea V Vest, dar la care au venit reprezentanți inclusiv de la Craiova.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !