Smecheria-n veci nu piere !

De Simion Todoca
Smecheria-n veci nu piere !
În sfârşit, Senatul şi-a pus regulamentul în acord cu prevederile constituţionale privind aprobarea cererilor de ridicare a imunităţii, formulate de către DNA.

După ce au fost săpuniţi bine de către preşedintele Iohannis, senatorii au admis că e musai să elimine şmecheria pe care au introdus-o în Regulament exact cei care ţipă acum cel mai tare, adică PDL-iştii, pentru ca nu cumva vreun coleg de-al lor să poată fi cercetat penal. De arestare nici măcar nu putea fi vorba pe vremea aceea, nu începuse asaltul DNA, că doar nu era nebun Băsescu să-şi decimeze oastea, indiferent ce ar fi făcut oştenii. Cu toate că SRI îl ţinea la curent pe tartorul de la Cotroceni cu toate aventurile prin cimitire ale primarului PDL-ist Darius Vâlcov, nimeni nu a zis nici pâs, după cum toţi au tăcut chitic când Udrea, Bica, Videanu, Cocoş şi toţi ceilalţi jefuiau în draci. Repet, aşa zişii noi liberali au schimbat Regulamentul Senatului, iar acum se dau campioni ai dreptăţii. Remodificarea regulamentului a trecut având un singur vot împotrivă şi o abţinere.
Da, şi ? Cine trebuie să scape, va scăpa şi de acum înainte, doar nu moare şmecheria când vrea Iohannis. Decizia se adoptă cu majoritatea celor prezenţi ? Foarte bine, vor fi prezenţi, în funcţie de „interesul naţiunii”, x care vor vota pentru aprobarea cererii DNA şi x+1 care vor vota împotrivă, sau viceversa. Cei care nu vor vrea să voteze, vor absenta motivat, că doar nu îi poate obliga nimeni să vină la Parlament dacă sunt bolnavi sau au alte treburi. Nimeni nu le cere să spună de ce au absentat. Atunci, veţi întreba, care a mai fost rostul schimbării, ce e nou? E nou faptul că se elimină o şmecherie, nu mai există posibilitatea să scapi de arestare chiar dacă majoritatea a votat pentru aceasta. Şova a avut mult mai multe voturi pentru arestare decât împotrivă, dar a scăpat pentru că nu au fost destui senatori prezenţi la vot, pentru ca majoritatea voturilor „pentru” să reprezinte jumătate plus unul din numărul total al senatorilor. De acum înainte, gata, această portiţă nu mai există. Sunt foarte curios dacă DNA va fi în stare să fabrice un nou capăt de acuzare pentru Şova, încât să solicite din nou încuviinţarea arestării lui. Dacă nu, aceasta va fi cea mai limpede dovadă că faptele pe care le-a făcut Şova acum mulţi ani nu sunt de natură să justifice arestarea.
Problema este că DNA poate veni, acum, fără niciun argument, ştiind că PSD-iştii, în oricare dintre variante, ies şifonaţi rău de tot. Dacă votează împotriva arestării, se vor prăvăli peste ei avalanşe de critici şi acuze, vor ieşi în stradă „cetăţenii indignaţi” şi vor ţipa ambasadorii să ne luăm adio de la Scenghen. Dacă votează pentru, este previzibilă declanşarea haosului în interiorul partidului, cu pierderea iminentă a guvernării. De aceea, zic : este bine că regulamentul Senatului a fost repus în concordanţă cu Constituţia, dar de ce s-a făcut acest lucru după nouă ani de zile, taman când poate duce la căderea Guvernului?
simion.todoca@russmedia.ro
Citat : „Repunerea regulamentului în limitele Constituţiei este justificată, dar momentul a fost ales la marea şmecherie”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !