Smog de Timișoara. Cititor TION: Sunt șocat de ce văd afară! Perdea de ceață cu aspect de fum peste oraș

De Adrian Panduru
Smog de Timișoara. Cititor TION: Sunt șocat de ce văd afară! Perdea de ceață cu aspect de fum peste oraș
© foto: Cititor Tion.ro
Timișoara se pare că intră în rândul marilor metropole, de câteva zile. Nu cu ceva pozitiv, ci cu o perdea de ceață cu aspect de fum care se lasă peste oraș, seară de seară. Un cititor TION din zona Șagului ne-a trimis fotografii, spunând că e șocat de ceea ce vede afară.

Garda de Mediu Timiș a început să facă cercetări încă de vineri, 18 octombrie, legat de perdeaua de ceață cu aspect de fum care se lasă peste Timișoara, odată cu venirea serii, fiind sesizați despre acest lucru cu un apel la 112.

Cititorul nostru ne-a trimis marți fotografiile și spune că este șocat de ceea ce vede pe geam, de acea perdea…

„Legat de poluarea din Timișoara, mai ales în zona Șagului. Stau în Steaua și sunt șocat de ce văd afară. E a 4-a seară când vad treaba asta și nu pot să îmi dau seama ce fum e acea perdea ce se vede. Incredibil, stau de 3 ani în zonă, dar parca așa ceva nu am mai văzut”, ne-a scris cititorul TION.

Reprezentanții Gărzii de Mediu au controlat încă de vineri principalele surse care puteau duce la acest nivel de poluare care „să tragă peste ochii Timișoarei” acea perdea de fum, dar nu au găsit niciun element decisiv care să constituie principala cauză a poluării.

După cum vă informa TION, în urmă cu trei zile, calitatea aerului din Timișoara a ajuns la nivelul „foarte rău”, cel puțin în Calea Șagului, unde se află stația de măsurare a calității aerului TM-1, care arăta, sâmbătă, 19 octombrie, depășiri uriașe ale limitelor pulberilor în suspensie PM10. La fel a fost și la stația de pe Calea Aradului, vineri, iar scea din curtea Liceului Pedagogic, TM-2, a fost, sâmbătă, la nivelul „rău”.

Reprezentanții Gărzii de Mediu Timiș au controlat, și vor verifica în continuare, care ar putea fi cauzele acestei poluări care generează perdeaua de ceață cu aspect de fum. Nu a avut loc niciun incident de mediu, iar principalii poluatori sunt între limitele admise cu noxele. Dar, orașul… „crește”, iar cei de la Garda de Mediu spun că sursele acestei poluări sunt cumulate – trafic rutier, incendii vegetație, funcționare centrale termice, activități industriale și altele.

Deși cei de la Garda de Mediu au făcut verificări la poluatori, iar acestea vor continua la instalațiile mari de ardere.

„Facem verificări la instalațiile mari de ardere, printre care și la Colterm. Vom verifica, în perioada următoare, întreaga conformare a activității la legislația de mediu. Noi am verificat vineri limitele orare și nu erau probleme. Vrem să identificăm alte cauze posibile de generare a pulberilor în suspensie”, a declarat, pentru TION, Alina Călușeru, comisar-șef al Gărzii de Mediu Timiș.

Conform Wikipedia.org, „smogul este un tip de poluare a aerului, un cuvânt format în limba engleză din smoke=fum și fog=ceață. Din punct de vedere științific, smog-ul denotă o concentrație mărită a poluanților din aer deasupra unei zone dens populată având condiții meteorologice deosebite (de exemplu inversiune termică). În general, smog-ul apare numai în timpul vremii cu vânt slab”.

Articole pe aceeași temă:

Robu contrazice datele Ministerului Mediului și chiar și ce văd timișorenii: Timișoara este în zona SAFE a poluării0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !