Soarta neagră a străzilor din Arad

De Valentin Goran
4Comentarii
Soarta neagră a străzilor din Arad
© A început reabilitatea pe Andrei Mureşan Foto: V.G.
Încă nu există soluții pentru străzile asfaltate care mai apoi sunt sparte de companiile de utilităţi din municipiu.

Febra montării de borduri s-a răspândit în mai tot municipiul nostru. Acum, de pildă, muncitorii lucrează de zor la strada Andrei Mureșan, care va fi reabilitată în totalitate în cele din urmă. Strada este cunoscută de foarte mulți șoferi, fiind una din străzile care fac legătura directă între zona INTIM și Bulevardul Revoluției. Este cunoscută şi pentru faptul că, până acum, s-a prezentat oribil din mai toate punctele de vedere. Gropi, șanțuri de-a latul și de-a lungul străzii, urme clare ale intervenției Companiei de Apă ori Gaz. Companii care, după ce sparg un drum, pentru a realiza lucrarea, îl peticesc de mântuială şi consideră că l-au readus la starea inițială. Ca atare, în câteva luni, asfaltul se lasă, iar mai apoi arată precum o brazdă.

O problemă care a făcut ca multe străzi ale municipiului să se prezinte în anul 2016 sub orice critică. Un exemplu este strada Eftimie Murgu, strada cu cele mai multe șanțuri, despre care am scris mai tot anul 2015 și care într-un final a fost reabilitată.

Asfaltul proaspăt va fi spart

„Pe porţiunea cuprinsă între străzile Ştefan Augustin Doinaş şi Banu Mărăcine a început să se lucreze. Acum e «borduriada», urmează probabil şi asfaltarea. Pe această stradă – Andrei Mureşanu – există o canalizare menajeră şi o canalizare pluvială. E ştiut, canalizarea pluvială nu are voie să ajungă în canalizarea menajeră. Problema e că pluviala e veche de aproximativ 80 de ani. Toată e colmatată cu pământ şi cu rădăcini, e surpată, la fel şi racordurile către grătare. Nu este normal să se asfalteze această stradă înainte de a se face canalizarea pluvială!”, ne spune arădeanul Viorel Snep, pe adresa redacției.

Strada va fi reabilitată

Reprezentanții Palatului Administrativ susțin că strada va fi reabilitată, dar că, pentru problema ridicată de arădean cu privire la canalizarea învechită, în acest moment nu există vreun program de investiții pentru o astfel de lucrare. „Pe programul de reparații al Primăriei Arad va fi reabilitată strada Andrei Mureșan, unde s-a început prin schimbarea bordurilor. Nu este programată o investiție de înlocuire sau reabilitare a canalizării în această locație. Avariile se pot întâmpla oricând, acestea sunt accidentale”, a declarat pentru Jurnal arădean/Aradon, Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Muncipiului Arad.

Practic, strada va fi reabilitată, iar atunci când vor apărea avariile… vom știi. De unde? De la șanțurile ce probabil vor sparge asfaltul proaspăt turnat când vreo țeavă va ceda pe sub pământ. Şi aşa se va întâmpla până când proiectelor de reabilitare vor fi gândite împreună de companii.

În aşteptare?

Dar oare sunt de acord arădenii să suporte gropile încă un an doi, până când toate companiile își vor face treaba? Şi oare vor ajunge vreodată să meargă cu toţii în aceaşi direcţie spre binele oraşului?4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor