SocioPLUS, un plus în calitatea educației

SocioPLUS, un plus în calitatea educației
Și-au propus să adapteze programele de licență și masterat în sociologie și asistență socială la piața muncii. Au făcut analiza nevoilor existente de pe piață și au adaptat cinci programe de studii din domeniile vizate, la aceste nevoi.

Totul în cadrul proiectului „Servicii de pregătire, documentare și acces pentru studenți în programe de licență și masterat în sociologie și asistență socială” (SocioPLUS) derulat de către Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială din cadrul Universității ”Aurel Vlaicu” din Arad, în parteneriat cu Facultatea de Științe Socio-Umane din cadrul Universității din Oradea.

Rezultatele proiectului

În urma acestor studii, s-a publicat un Ghid Orientativ Sociologie și Asistență Socială pe piața muncii, la care au contribuit experți din cadrul proiectului, util atât pentru studenți cât și pentru cadrele didactice, în care sunt descrise programele de studii, reglementări ale profesiilor, descrierea calificărilor, destinațiile pe piața muncii a absolvenților și recomandări pentru îmbunătățirea programelor și curriculelor. Tot în cadrul proiectului, au fost semnate protocoale de parteneriat social în educație și formare precum și protocoale de participare la rețeaua SocioPlus de către 22 de instituții publice și private din județele Bihor și Arad.
„În urma studiilor realizate și a consultărilor cu membrii partenerilor sociali și în educației, au fost îmbunătățite 9 curricule, 6 la Facultatea de Științe Socio-Umane din Oradea și 3 la Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială din Arad. La activitatea de pilotare curriculară, a celor 9 discipline îmbunătățite, au participat 210 studenți înmatriculați la cele două universități partenere” a menționat mangerul de proiect , prof.univ.dr. Adrian Hatos de la Universitatea din Oradea.

Perioada de derulare

Proiectul finanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, DMI 1.2 Universitate pentru piața muncii s-a derulat în perioada mai 2014 – noiembrie 2015.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !