Şoimii şahişti s-au remarcat din nou

Şoimii şahişti s-au remarcat din nou
Recent a avut loc ediția a XVI-a a openului internațional de şah rapid. Concursul s-a jucat șapte runde în sistem elvețian și a adunat la start 117 șahiști din Nădlac, Pecica, Semlac, Arad, Timișoara, Lipova, Dumbrăvița, Dudeștii Noi, Giarmata Vii, Sannicolau Mare, Cugir, Szeged şi Mako (Ungaria) și Bratislava (Slovacia).

Au fost prezenți 4 Maeștri Internaționali, 2 Maeștri Fide, 2 Candidați de Maestru și 14 jucători de categoria I-a. Competiția a fost câștigată de Maestrul Internațional Dan Bogdan din Timișoara, cu 6 puncte din 7 posibile, urmat fiind pe podium de MI Grumberg Mihai (6p.) din Timișoara și de CM Ştefan Romulus Cristian (5,5 p.) din Cugir.

În ciuda concurenței acerbe, Șoimii Șahiști și-au dovedit încă odată agresivitatea, tenacitatea și superioritatea planului strategico-tactic, clasându-se înaintea juniorilor de la cluburi renumite din orașele Arad și Timișoara. Astfel, la categoria Juniori sub 16 ani, Pătruț Sergiu Dan a obținut Locul I. La categoria Junioare sub 16 ani, Bancoș Ileana a obținut Locul I, iar Lascu Florica, Locul II. Amintim tot aici jocul bun al șahiștilor Urs Darius, Șupială Mihai și Bisorca Emanuel. Antrenorul și totodată președintele secției de șah din cadrul CS Șoimii Lipova, Lucan Marius Gabriel a fost premiat ca, cel mai bun jucător de cat I-a, obținând 5 puncte, în condițiile în care concursul a fost câștigat cu 6p.

Competiția a fost organizată ireproșabil de prof. Andrei Zetocha și Ștefan Obsusta, fiind arbitrată de Arbitrul FIDE, Partenie Mihai din Timișoara.

„Felicităm încă odată copiii și adolescenții care au participat la această competiție, apreciind în același timp sprijinul Consiliului Local Lipova și aportul primarului Mircea Jichici, în promovarea și încurajarea sportului minții în orașul Lipova” – spuneb Marius Lucan.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !