Solicită 70 milioane lei pentru școli, grădinițe și un drum județean

De D.S.
6Comentarii
Solicită 70 milioane lei pentru școli, grădinițe și un drum județean
Deputatul USR, Sergiu Vlad, a depus la grupul parlamentar o serie de amendamente menite să ajute infrastructura educațională din Arad, dar și cea rutieră.

Din sumele solicitate de parlamentarul arădean de la bugetul național, 51,7 milioane vor fi folosiți pentru reabilitare termică și lucrări de modernizare la un număr de 13 unități școlare din municipiul Arad, plus încă una în Ineu. Acești bani sunt necesari pentru îmbunătățirea procesului educaţional, precum și reducerea costurilor de funcționare a fiecărei unități.

„Am văzut că recent s-au agitat mulți politicieni față de soarta școlilor noastre, de parcă nu tot ei sunt pe funcții publice de decizie de 10 ani?! Și apoi s-au lăudat unii că au încurcat planurile altora de reorganizare – și ne mai mirăm de ce oamenii sunt sătui de politică. Dacă tot sunt atât de îngrijorați, să-i văd mai ales pe cei despre care se spune că au putere de decizie cum ajută școlile, să-i vedem cum aprobă aceste solicitări concrete pentru infrastructura școlară. Apoi pot să-și scoată ochii unii altora cât vor. Ideea este să vedem cât de mult vor fi de acord să ajutăm școlile. Până acum, am văzut numai vorbe și nimic concret”, declară Sergiu Vlad.

Deputatul USR mai solicită de la buget 18 milioane pentru modernizarea Drumului județean 709 şi Drumului județean 792C Arad – Pâncota – Buteni. Parlamentarul motivează necesitatea fondurilor prin faptul că respectivul drum se află într-o stare de degradare avansată, iar de-a lungul timpului au avut loc multe accidente, soldate cu victime, drumul făcând legătura dintre Municipiul Arad cu Șiria-Pâncota-Târnova-Buteni. Reabilitarea tronsonului ar contribui la îmbunătățirea parametrilor relevanți – cum ar fi creșterea vitezei de deplasare, siguranța rutieră, portanța – dar și la punerea în valoare a potențialului turistic al zonei.

Suma de 18.585.000 lei pentru realizarea obiectivului „Modernizare DJ 709 şi DJ 792C Arad – Pâncota – Buteni (61,1 km)”, aflat în administrarea Consiliului Județean Arad, reprezintă 13% pentru acoperirea cofinanțării de la Bugetul de Stat, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională și locală. Drumurile județene în cauză fac legătura cu reţelele de transport european (TEN-T).6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor