Solicită dublarea subvenţiei Gigacaloriei

De Daniel Scridon
7Comentarii
Solicită dublarea subvenţiei Gigacaloriei
© Adrian Todor
Grupul PSD-ALDE din Consiliul Local Municipal a depus un proiect de hotărâre în acest sens.

Deputatul PSD Arad, Adrian Todor, cere administraţiei locale dublarea subvenţiei la preţul Gigacaloriei, măsură care ar permite arădenilor să consume apă caldă şi căldură la un preţ suportabil. „Încep prin a constata cu groază că preţul Gicaloriei în 2017 este mai mare decât în anul precedent, în condiţiile în care pierderile au crescut în 2016 faţă de 2015. Tot în acelaşi registru regretabil menţionez că CET Hidrocarburi a achitat în 5 ani penalităţi de 38 milioane lei. De aici tragem două concluzii clare, principala legată de preţul absurd pe care îl plătesc arădenii pentru apă caldă şi caldură, iar a doua privind amatorismul, lipsa de profesionalism şi de bune intenţii ale administraţiei arădene faţă de cetăţeni. Aceeaşi administraţie care printr-un studiu fantezist al primarului identifică aşa zise zone unitare de încălzire, adică condomnii specifice, caracterizate prin faptul că în interiorul acestora arădenii nu pot alege o soluţie alternativă de încălzire, fiind obligaţi să rămână branşaţi la CET. Astfel, admnistraţia locală îi pedepeşte pe cetăţeni cu unele dintre cele mai ridicate tarife la energie termică din ţară. Ce uită în schimb să menţioneze, în mod intenţionat, primarul este faptul că printr-un simplu calcul aritmetic impactul bugetar al dublării subvenţiei la Gigacalorie este de doar 2,8 milioane lei, pe fondul unui excedent bugetar uriaş de 140 milioane lei. Cu alte cuvinte este de unde şi exact acest lucru demonstrează expunerea de motive a PSD Arad din proiectul de hotărâre depus, marţi, la Primărie.

La fel cum am procedat şi cu alte teme de interes local ce îi vizează pe arădeni şi care atentează grav la buzunarele lor, nu vom abandona lupta până ce edilul şi echipa sa de aplaudaci din CLM nu vor introduce pe ordinea de zi proiectul nostru ce reglementează un preţ echitabil pentru energia termică în Arad.”, precizează deputatul Adrian Todor.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor