Solicităm administraţiei transparenţă şi orientare pe nevoile cetăţenilor

De D.S.
1Comentariu
Solicităm administraţiei transparenţă şi orientare pe nevoile cetăţenilor
USR Arad își exprimă îngrijorarea referitor la tentativa pripită a Primăriei Arad de amplasare a Monumentului Unirii în Piața Catedralei. Acest act lipsit de transparență al administrației aduce numai confuzii pentru comercianții din zonă și încurcă planurile deja anunțate pentru o parcare subterană în acel spațiu.

Parlamentarii USR Arad au fost contactați de către reprezentanții comercianților care vând în Piața Catedralei în urma informațiilor că Primăria intenționează să amplaseze în acest spațiu monumentul dedicat Marii Uniri. Oamenii sunt îngrijoraţi de impactul pe care o eventuală desființare a pieței l-ar produce asupra propriilor familii, susţinute financiar de micile lor afaceri. Vorbim de câteva zeci de comercianți, dintre care mulţi au contractat credite sau au accesat diverse finanţări pentru a produce bunurile pe care le vând în piaţă. USR Arad consideră că o eventuală desființare a spațiilor comerciale, motivată de reorganizarea pieței, trebuie făcută doar după ce se va asigura un alt spațiu în care vânzătorii să-şi desfăşoare activitatea, cel puţin la fel de avantajos ca actualul.

Al doilea aspect este că deşi nu se cunoaște un plan pe termen lung privind destinația și forma finală a Pieței Catedralei, pentru această locație a fost prevăzută în master planul de transport realizarea unei parcări subterane. În lipsa unei viziuni clare, apreciem că termenul scurt pentru amplasarea monumentului (până la centenarul Marii Uniri de la finele anului viitor) ar conduce la limitarea posibilităților de construcție ulterioară a parcării şi de punere în valoare a pieţei.

USR Arad somează Primăria să prezinte transparent și detaliat un plan și o viziune pe termen lung pentru Piața Catedralei! În lipsa unui asemenea proiect și fără consultarea prealabilă a celor afectați, considerăm că orice decizie va conduce la o risipă de resurse. Dorim ca lucrurile să fie făcute temeinic, fără grabă, iar interesul tuturor cetățenilor afectați să fie luat în seamă.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor