Somație de demolare. Sunt vizate 30 de garaje din spatele fostului Cinematograf Dacia

De Valentin Goran
6Comentarii
Somație de demolare. Sunt vizate 30 de garaje din spatele fostului Cinematograf Dacia
© FOTO: Valentin Goran
Veste tristă pentru proprietarii celor 30 de garaje construite lângă blocurile din spatele fostului Cinematograf Dacia, din vecinătatea Bulevardului Revoluției.

Din capul locului, dorim să precizăm faptul că aceste lucrări de modernizare ce vor fi desfășurate aici urmare a desființării garajelor nu fac parte din planul de regenerare urbană a orașului. După ce garajele vor dispărea cu totul, spațiile verzi existente vor fi reamenajate, iar în locul garajelor vor fi amenajate mai multe locuri de parcare.

15 zile, pentru demolare

Dar să revenim la garaje. Marți, 3 octombrie, pe ușa fiecărui garaj a fost lipit un afiș pe care scrie negru pe alb: „deoarece se execută lucrări de reparații drumuri în zonă, vă somăm să desființați garajul amplasat pe domeniul public conform Contractului de închiriere pentru folosință teren și să aduceți terenul la starea inițială în termen de 15 zile, de la data primirii somației. Vă avertizăm că în cazul în care nu veți desființa construcția provizorie, în termenul dispus, aceasta va fi desființată de către autoritățile administrației publice locale, pe cale administrativă și pe cheltuiala dumneavoastră, fără sesizarea instanțelor judecătorești”.

Anunțați din timp?

Ne-am deplasat în locul cu pricina și am stat de vorbă cu doi proprietari de garaje. E de la sine înțeles că oamenii nu au ce să spună, deoarece una dintre clauzele din contractul ce le-a permis să construiască garajul prevede clar acest aspect, respectiv demolarea în 15 zile. Totuși, proprietarii ne-au spus că motivul – și anume „reparații drumuri în zonă” – nu este unul întemeiat. Mai mult, le transmit mai marilor din Primăria Arad că era frumos să fi fost anunțați mai din timp să se poată pregăti și ei. „Era frumos să ne trimită cu confirmare de primire această înștiințare nu să o lipească pe garaj. Dacă eu plecam la țară exact în această perioadă, ce mă făceam? Acum, asta e… ne vom pregăti să le demolăm”, a declarat unul dintre proprietarii de garaj.

Proprietarii plecați din țară

De departe, cea mai mare problemă cu demolarea acestor garaje va fi cu proprietarii care nu sunt în țară. „Avem doi vecini care sunt plecați în Italia. Cred că au mașini în garaj. Nu i-am mai văzut de vreo două luni de zile. Ce se va întâmpla cu ei? Noi ne vom dărâma garajele, dar cu ei ce se va întâmpla, căci să dărâme garajul cu mașina înăuntru mi se pare greu de realizat”, ne explică un alt proprietar de garaj.

Modernizarea zonei

Iată și răspunsul Palatul Administrativ cu privire la demolarea garajelor. „Interesul municipalității este acela de creștere a gradului de confort al cetățenilor. Intenționăm să amenajăm zona respectivă, având în vedere faptul că în ultimii douăzeci de ani nu s-a mai intervenit în această locație”, a explicat pentru Jurnal arădean/Aradon, Ralu Cotrău, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Arad.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor