Somații de plată de la Primărie pentru zeci de mii de arădeni

De M.B.
7Comentarii
Somații de plată de la Primărie pentru zeci de mii de arădeni
Chiar dacă mulți s-au trezit acasă cu plicuri prin care sunt anunțați că nu sunt cu plățile la zi, datoriile arădenilor sunt mici, iar rata de colectare a taxelor este foarte bună.

Zeci de mii de arădeni și câteva mii de firme au datorii față de bugetul local, însă valoarea acestora nu este foarte mare. Conform informațiilor primite de Jurnal Arădean și Aradon de la Primărie, de la începutul anului, la bugetul local s-a încasat suma de 114.537.000 de lei, reprezentând aproape 95 la sută din bugetul de venituri calculat pentru anul în curs. Din această sumă, peste 57.000.000 de lei reprezintă impozit pe clădiri, 21.000.000 de lei – impozit pe teren intravilan, iar circa 15.000.000 de lei provin din impozitul pe mijloacele de transport, diferența reprezentând alte tipuri de taxe locale.

Somații de plată

Termenul pentru plata impozitelor și taxelor pe acest an a fost 30 septembrie, iar pentru că foarte mulți arădeni mai au datorii față de bugetul local, Primăria a transmis, în ultimele săptămâni, somații de plată. Astfel, 42.712 de persoane fizice au primit acasă astfel de înștiințări, dar și 4.424 de firme. Chiar dacă foarte mulți arădeni apar în evidențe cu datorii, majoritatea au sume mici, de câțiva lei sau zeci de lei.

Conform datelor furnizate de Direcția Venituri a Primăriei, firmele sunt mai conștiincioase când e vorba de plata datoriilor, decât persoanele fizice. La impozitul pe clădiri, rata de încasare de la persoane fizice este de 93,04 %, în timp ce la firme este de 99,31%. În cazul impozitului pe teren intravilan, rata de încasare de la persoane fizice este de 91,36 %, iar la firme crește la 94,3 %. Cu totul altfel stă situația la impozitul pe mijloacele de trasport. În acest caz, arădenii s-au dovenit mai conștiincioși: rata de încasare de la persoanele fizice este de 96,26 %, iar la firme, de 92,52 %.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor