Șomer de lux în Arad: indemnizatie 15.824 lei pe lună pentru un fost director!

De Diana Dutu
9Comentarii
Șomer de lux în Arad: indemnizatie 15.824 lei pe lună pentru un fost director!
Este cea mai mare indemnizație de șomaj care se plătește în România. Este de 30 de ori mai mare decât cea încasată de majoritatea șomerilor.

Cea mai mare indemnizație de șomaj din România este plătită unui arădean, prin Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM). Șomerul de lux al țării este un fost director general al unei societăți comerciale. Se pare că înainte de a pleca din firmă, bărbatul a încasat o despăgubire foarte mare, iar aceasta intră în calculul indemnizației de șomaj. Așa se face că arădeanul este plătit acum, ca șomer, cu nu mai puțin de 15.824 de lei pe lună! Adică aproximativ 3.300 de euro. Șomerul are dreptul să încaseze această indemnizație minimum șase luni, maximum un an de zile (în funcție de vechimea în muncă).

Să nu ne imaginăm însă că toți șomerii din județul nostru sunt atât de bine plătiți precum „primul șomer al țării”! Marea majoritate a arădenilor care încasează indemnizație de șomaj primesc undeva, între 400 și 500 de lei pe lună. Adică de aproximativ 30 de ori mai puțin decât fostul director de firmă…

Potrivit informațiilor noastre, la finalul lunii iunie 2019, în județul Arad erau înregistrați 2.882 de șomeri, din care doar 683 erau indemnizați. Ceilalți 2.199 erau persoane aflate în căutarea unui loc de muncă (care pot beneficia de consiliere, cursuri sau alte servicii oferite prin AJOFM). La aceeași dată, rata șomajului din județul Arad era de 1,35% (la nivelul a jumătate din cea înregistrată la nivel național).

Top 10 șomeri de lux

Cum spuneam, cu cei 15.824 de lei, fostul director de firmă din Arad este cel mai bine plătit șomer din țară. Potrivit wall-street.ro, top 10 al celor mai mari indemnizații de șomaj din România este completat de: directorul unei societăți comerciale din Sibiu (9.933 de lei), un fost manager de proiect din București (9.503 de lei), un fost analist financiar din București (9.261 de lei), fost director comercial din București (7.052 de lei), fostul director al unei unități bancare din județul Prahova (5.946 de lei), fost director de vânzări din Neamț (5.814 de lei), un inginer electronist din Cluj (5.788 de lei), directorul unei societăți comerciale din Prahova (5.340 de lei) și un fost manager de proiect din Ilfov (5.269 de lei).

Taguri: , ,


9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor