Șomerii se specializează: vor să devină agenți de pază, bucătari sau agenți vânzări!

De Andreea Pintea
2Comentarii
Șomerii se specializează: vor să devină agenți de pază, bucătari sau agenți vânzări!
22 de cursuri a organizat Agenția de Șomaj în acest an, formând profesional un total de 420 de persoane.

Sute de arădeni au participat și în acest an la cursurile de formare profesională organizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Arad. În medie AJOFM Arad a specializat 38 de persoane, în fiecare lună. Vorbim în special de șomerii indemnizați care pot accesa această formă de calificare profesională, dar și de șomerii neindemnizați.

Special pentru piața muncii

„În anul 2017, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Arad a organizat cursuri de formare profesională în diverse ocupații/calificãri, în funcție de cererea de pe piața muncii: agent de securitate, agent de vânzãri, bucătar, cameristã, cofetar-patiser, contabil, îngrijitor bătrâni la domiciliu, inspector sănătate și securitate în muncă, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, lucrător în comerț, operator confecționer industrial, operator introducere, validare și prelucrare date, secretară, stivuitorist, sudor”, ne-a declarat Mihaela Jude, inspector superior Compartiment Analiza Pieței Muncii, Programe de Ocupare și Implementare măsuri active în cadrul AJOFM Arad.

22 de cursuri în 11 luni

Potrivit datelor AJOFM Arad, până la 30 noiembrie au fost organizate 22 cursuri pentru 420 persoane. Din totalul de 420 persoane, 240 au fost femei și 180 bărbați. În ceea ce privește categoria persoanelor cuprinse la cursuri de formare, 360 persoane sunt șomeri indemnizați și 60 șomeri neindemnizați. Clasificarea cursurilor a fost după cum urmează: 14 cursuri de calificare; 5 cursuri de inițiere; 1 curs de specializare; 2 cursuri de perfecționare. „Până la această dată s-au finalizat 16 cursuri, rezultând un număr de 246 absolvenți”, a mai spus Mihaela Jude.

Cursurile de formare au impact pe piața muncii, potrivit datelor AJOFM Arad, 189 de persoane care au participat la cursuri în anii 2016 și 2017 au reușit să se încadreze în muncă. Absolvenții sunt monitorizați 1 an de obținerea noii calificări.

Începute în noiembrie

În luna noiembrie a acestui an au început 3 cursuri în cadrul AJOFM Arad: 1 curs de îngrijitor bătrâni la domiciliu, 1 curs de agent de securitate și 1 curs de inspector sănătate și securitate în muncă.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor