Special- Discuția secretă: scriitorii povestesc capodopere

De Adriana Barbu
Special- Discuția secretă: scriitorii povestesc capodopere
Bogdan COȘA: Karl Ove Knausgaard – Aviz cititorilor de cursă lungă.

Invitații celei de-a patra ediții a festivalului Discuția secretă (ce va avea loc la Arad între 8-11 iunie) recomandă cititorilor Jurnalului Arădean o capodoperă – carte sau film.

Vine „Discuția secretă”, ce va avea loc în Arad între 8 și 11 iunie 2017. Festivalul este organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad și GMMC, partener fiind HIGP – Sprijin pentru excelență iar sponsori CICOR, Opel Grup West, Centrul de Afaceri Maris, Volanul SA. În preambulul festivalului, Jurnal arădean şi www.aradon.ro au decis, cu sprijinul nemijlocit al GMMC, să îi pună pe invitaţi la „treabă” şi să-i provoace să recunoască şi să detalieze pentru cititorii JA şi www.aradon.ro, aşa cum simt din prima, careta sau filmul pe care l-ar recomanda oricând, oriunde, mereu. Iată recomandarea lui Bogda Coşa.

„În zilele în care l-am citit, șapte, consecutive, am întrerupt-o de nenumărate ori pe logodnica mea; orice ni se întâmpla îmi amintea de ceva ce tocmai citisem în Un bărbat îndrăgostit; în tren, la cumpărături, la masă sau acolo – e aproape jenant să spun asta în public –, în intimitatea cuplului, de fiecare dată părea că trebuie să-l invoc; să pun pauză pălăvrăgelilor noastre și să indic poziția autorului cu privire la chestiunea în cauză (de la iubirile pierdute și paternitate până la jogging sau decojitul ouălor). Ca atunci când ai impresia că mori dacă nu spui ceea ce tocmai ai auzit: în cazul de față, literatura, povestea aia mai adevărată decât viața, răbdarea unui narator pe cât de empatic, pe atât de inteligent, pe care o țineai minte din prima jumătate a adolescenței de la un Dostoievski sau, hai, poate Hesse, din verile lungi, proaste, pline de insecte, pe care n-ai mai regăsit-o decât cu alte două-trei ocazii, când ți s-a mai întâmplat ca adult să citești cărți cu adevărat mari”, spune Bogdan Coşa.

Cine este Bogdan Coşa

Bogdan Coșa este scriitor. Cel mai recent roman al său, Ultraviolență, a apărut zilele trecute la Polirom.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !