Specialisti pentru turism

De Andreea Pintea
În timpul cursurilor de calificare derulate în cadrul proiectului FOTO: FAN
În timpul cursurilor de calificare derulate în cadrul proiectului FOTO: FAN
Sute de angajaţi din turism au fost specializaţi şi calificaţi pentru a putea fi competitivi pe piaţa europeană.

ARAD. Turismul are un rol esenţial în dezvoltarea judeţului şi în economia locală, iar specializarea muncitorilor din acest sector a devenit o prioritate. În acest context, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad, în calitate de coordonator, a derulat începand din data de 1 iulie 2010, proiectul intitulat „Creşterea competitivităţii pe piaţa muncii prin calificare”. Proiectul s-a desfasurat în parteneriat cu Asociaţia Agrom Ro – Sângeorgiu de Mureş.

Tehnicieni şi administratori

„Obiectivul specific al proiectului a constat în îmbunătăţirea competenţelor angajaţilor prin calificarea/recalificarea lor – activităţi de instruire teoretică şi practică în domeniul turismului, fapt concretizat prin cursuri de calificare în meseriile de Tehnician în hotelărie şi Administrator pensiune turistică, validate în urma unui examen de evaluare a cunoştinţelor prin certificate de calificare”, a punctat Nicolae Groşan, manger de proiect.

Pe perioada de derularea a Proiectului au fost calificate peste de 300 de persoane din mediul urban din judeţele Regiunilor Vest şi Centru.

„Proiectul s-a adresat persoanelor angajate care activează în domeniul turismului şi doresc să-şi îmbunătăţească cunoştinţele pentru a asigura competitivitatea conform cerinţei la locul de muncă actual, dar şi persoanelor din alte sectoare economice, care au dorit să se recalifice, astfel îmbunătăţind şansa de a rămâne active pe piaţa muncii”, a mai punctat Groşan.

Finanţat prin POSDRU

Proiectul a fost cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în oameni!”.

„Este important ca angajaţii din turism să fie calificaţi şi competenţi” Nicolae Groşan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !